Новости

21.06.18, 14:00
​Кропивничани готові вирішувати соціальні проблеми бізнес-методами

Столярний цех, швейна майстерня, дизайн-школа, зелений хутір, жіночий хаб, клуб спортивного туризму – такі соціальні підприємства можуть з’явитись у Кропивницькому вже незабаром, адже 19-го червня майже шість десятків підприємців, громадських активістів, викладачів, митців, айтішників, журналістів зібрались у креативному просторі KOWO на «гараж ідей» для соціального підприємництва....

21.06.18, 20:00
Служба зайнятості та соціальне регулювання держави

Реалізація конституційних прав громадян України щодо вільного вибору зайнятості і захисту від безробіття незалежно від національності, статі, віку, соціального стану, політичних і релігійних переконань потребує створення та діяльності державного органу з питань зайнятості населення. Для реалізації політики зайнятості населення створено Державну службу зайнятості, діяльність якої фінансується з Дер­жавного фонду сприяння зайнятості. Послуги цієї служби нада­ються безплатно.

24.06.18, 12:00
Закордонний досвід регулювання зайнятості

Досвід країн з розвиненою економікою свідчить, що інвестиції в людські ресурси зростають, оскільки є необхідною умовою модернізації виробничих систем. Така політика проводиться на рівні як держави, так і окремих господарських об’єктів. У Франції, наприклад, з державного бюджету на зайнятість виділяють 6,8% коштів, а відрахування підприємств, соціальних установ, різні внески за обсягом майже в 1,5 рази перевищують надходження з бюджету.

25.06.18, 10:00
Програмування в системі державного регулювання зайнятості

Державна активна політика зайнятості передбачає розробку програм сприяння зайнятості. Ці програми можуть охоплювати як окремі категорії населення, передусім маргінальні групи: молодь, жінок, інвалідів, так і специфічні випадки загрози безробіття, зумовлені економічною або іншою ситуацією (демографічним, політичним, стихійним лихом тощо).

26.06.18, 10:00
Активні і пасивні заходи системи державного регулювання зайнятості

Зниженню шкідливості умов праці та їх трудомісткості сприяє науково-технічний прогрес. Виділяють дві групи соціальних результатів упровадження нової техніки: а) поліпшення виробничого середовища, насамперед умов праці (забрудненість, безпека праці, температурний режим, шумовий та вібраційний фон тощо), і б) поліпшення стану навколишнього природного середовища, що проявляється у ліквідації чи скороченні забрудненості техногенними викидами повітряного басейну, водоймищ, землі.

27.06.18, 10:00
Активні важелі впливу на зайнятість

Слід наголосити, що створення нових постійних і тимчасових робочих місць у сучасних умовах значною мірою залежить від розвитку малих підприємств і кооперативів. Нині в Україні на них припадає приблизно 60% загальної кількості зайнятих у недержавних структурах.

28.06.18, 10:00
Державне регулювання ринку праці

Ринок праці – це сукупність соціально-економічних відносин з приводу зайнятості та використання працівників у суспільному виробництві.

22.06.18, 18:00
Літо в розпалі - час у відпустку!

Куди поїхати відпочивати влітку? Саме це питання наразі турбує більшість українців. Бо справді, куди? Адже, відправляючись у літню подорож, ми прагнемо і відкрити для себе нові країни, і задовольнити свою пристрасть до пригод, і, авжеж, поліпшити здоров’я. Спільно з центром міжнародних послуг «САМІТ» ми підготували варіанти, які допоможуть визначитися з планами на літо....

22.06.18, 10:00
​Унікальна пропозиція від компанії «Енергетика майбутнього»

З 18 червня по 18 липня «Енергетика майбутнього» запрошує усіх бажаючих отримати консультацію стосовно будівництва сонячних електростанцій!...

25.06.18, 12:00

Днями у приміщенні медичного коледжу відбулась велика медична конференція, на яку з’їхались медики з усієї Кіровоградської області. Близько ста гостей заходу більше трьох годин обговорювали стан медичної галузі в області, хід медичної реформи та готовність до неї медичних закладів, лікарів і місцевого самоврядування....

Архив новостей

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

2024

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!