​У Кропивницькому обговорили хід медичної реформи

25.06.18, 12:00

Днями у приміщенні медичного коледжу відбулась велика медична конференція, на яку з’їхались медики з усієї Кіровоградської області. Близько ста гостей заходу більше трьох годин обговорювали стан медичної галузі в області, хід медичної реформи та готовність до неї медичних закладів, лікарів і місцевого самоврядування.

«Одне з основних питань, яке обговорювали сьогодні це реформування первинної ланки надання медичних послуг. А простішими словами автономізацію закладів і підписання декларацій між лікарями та пацієнтами. На сьогоднішній день лише 25% населення підписало декларації і це при тому, що є заклади, які мають понад 70% охоплення своїх пацієнтів. Це, наприклад, амбулаторія на селищі Гірничому. Непогані показники демонструють Новомиргородський та Новоукраїнський райони. Але є місцевості, які підписали всього 1% населення» - розповіла Олена Сінченко, керівник інформаційного департаменту Асоціації Політичних Наук.

Експерти АПН продовжуватимуть співпрацю з госпітальними радами, допомагатимуть їм у напрацюванні стратегій та будуть зв’язковими між цими робочими органами та громадою госпітальних округів. Окрім того сьогодні організацією проводиться дослідження того, в якому стані регіон входить в медичну реформу.

«Ми сподіваємось, що та робота, яку ми проводимо у рамках свого дослідження допоможе нам виявити причини успіху одних медичних закладів і невдач інших. Також ми сподіваємось почути пропозиції лікарів, щодо можливості покращення ситуації, яка склалась сьогодні в сфері охорони здоров’я» - поділилась очікуваннями Юлія Бочарова – Туз, керівник аналітичного відділу АПН.

Нагадаємо, що в лютому «Асоціація Політичних Наук» провела першу конференцію госпітальних рад. На яку зібрались всі члени новоутворених робочих органів з трьох госпітальних округів, на які була поділена Кіровоградська область в рамках медичної реформи.

За чотири місяці діяльності госпітальних рад розпочалась робота над розробкою стратегій розвитку округів. Активісти, в рамках проекту «Залучення громадськості до роботи в госпітальних радах: від відкритості до ефективності», відвідали всі засідання госпітальних рад. «Співпраця, яку ми започаткували на першій конференції виявилась дуже плідною та довготривалою. Мене було обрано секретарем госпітальної ради Кропивницького госпітального округу. Наші активісти відвідали всі засідання госпітальних рад. Нам завжди надають слово, дослухаються до наших пропозицій. Також ми продовжуємо тісно співпрацювати з департаментом охорони здоров`я, який завжди відгукується на наші пропозиції , допомагає нам і приймає нашу допомогу, коли ми здатні її надати. От і тепер, ми спільно з департаментом вирішили провести другу конференцію госпітальних рад, адже вже є перші успіхи та невдачі. Є досвід, яким можна поділитись. І окрім того, йде активна фаза реформування первинної ланки медицини» - розповів керівник проекту, керівник проектного відділу АПН Володимир Бочаров – Туз.

Для довідки: Захід організовано "Асоціацією Політичних Наук" у рамках проекту «Залучення громадськості до роботи в госпітальних радах: від відкритості до ефективності» виконується "Асоціацією Політичних Наук", в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст тренінгу є винятковою відповідальністю Pact

Прес-служба АПН



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!