Новости

07.04.20, 12:38
​У березні ПриватБанк видав більше кредитів малому бізнесу, ніж в лютому

У березні 2020 року ПриватБанк збільшив кількість виданих підприємствам малого і середнього бізнесу цільових кредитів і кредитів з заставою на 15%. Як повідомили в банку, в березні ПриватБанком було профінансовано 1500 проектів, в той час як в лютому 1230...

07.04.20, 14:00
​Публічні консультації – це збільшення залученості громадян до управління державою

У ході реалізації проекту «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень», відбулось чергове громадське обговорення, цього разу – в онлайн-режимі....

08.04.20, 12:00
Яким чином НБУ погіршує стан національної безпеки україни

Одним з елементів гібридної війни РФ є війна економічна, головним елементом якої виступають об’єкти, які явно чи приховано знаходяться у власності її суб’єктів.

09.04.20, 12:00
Ринкова інфраструктури та її форми

Формами інфраструктури в сучасній рин­ковій економіці є

10.04.20, 12:00
Елементи ринкової інфраструктури (частина 1)

Біржа– це постійно діюча організаційна форма оптового ринку цінностей.

11.04.20, 12:00
Елементи ринкової інфраструктури   (частина 2)

Ярмарки– це торги, ринки товарів, які періодично організовуються у встановленому місці. Вони є надзвичайно важливим елементом ринкової інфраструктури і бувають всесвітніми, міжнародними, регіональними, національними та місцевими. Свого часу вони відігравали важливу роль в економічному житті країн Західної Європи. З розвитком суспільного виробництва, розширенням торговельно-обмінних операцій, посиленням конкуренції з центрів привозу великих партій наявного товару ярмарки перетворилися на ярмарки-виставки зразків товарів, які можна замовити.

12.04.20, 12:00
Сутність економічного (господарського) механізму, його типи

Кожен вид економіки має свій механізм регулювання економічних процесів, або господарський механізм. Так, прийнято вважати, що в ринковій економіці діє механізм ринкового саморегулювання. Регулятором адміністративно-командної економіки є планово-державний механізм (адміністративно-командна система управління). Управління змішаною національною економікою – це механізм, який містить в собі ринкове саморегулювання та державне централізоване управління в їх органічній єдності.

13.04.20, 12:00
Особливості регулювання різних секторів економіки в розвинутих країнах

Істотно різняться ринки праці США, Єв­ропи та Японії. Американський ринок праці характеризу­ється: високою конкурентоспроможністю і гнучкістю; значною свободою підприємств у наймі та звільненні пра­цівників, мобільністю населення щодо зміни місця роботи, роду занять і проживання; слабким впливом профспілок, внаслідок чого ставки оплати праці можуть зростати і зни­жуватися досить вільно (не існує жодних обмежень, вста­новлених урядом або сильними профспілками).

14.04.20, 12:00
Основні напрями економічної політики та її завдання

Економічна політика держави є елементом загальної державної політики, яка включає соціальний, гуманітарний, оборонний, еколо­гічний та інші напрямки. Якою б не була державна політика за своїми напрямками, характеристиками та пріоритетами, вона має бу­ти комплексною, охоплювати всі сфери суспільного життя. Навіть ті, хто визнає базисний характер економіки, не заперечують велико­го впливу на неї політичних, соціальних, моральних, духовних, пси­хологічних та інших факторів. Забувати це – значить позбавляти себе можливості ефективно впливати на економічні процеси.

15.04.20, 12:00
Макроекономічна стабілізація

Сутність макроекономічної стабілізації полягає у подоланні макроекономічної незбалансованості, яка характеризується коливанням національного продукту, рівнів цін і зайнятості та браком умов для впевненого зростання обсягу ВВП. У традиційній ринковій економіці коливання цих величин має переважно циклічний характер, тому макроекономічна стабілізація зводиться до скорочення амплітуди відхилень та зменшення глибини спаду. Свого конкретного змісту вона набуває в економічній політиці, яка сприяє наближенню фактичного рівня ВВП до його потенційного рівня і на цьому підґрунті досягнення повної зайнятості та стабільних цін.

Архив новостей

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

2024

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!