Не встигли на ярмарок «Правильна джинса»? Приходьте у Гончаренко центр!

19.03.21, 14:00

Всесвітній День переробки Кропивницький відзначив масштабним ярмарком виробів, створених із джинсової тканини, що була у використанні. Цю тканину протягом місяця приносили всі бажаючі містяни у Гончаренко центр, а далі кравчині, котрі навчаються у Професійному ліцеї сфери послуг і торгівлі пошили із матеріалу понад півтори сотні красивих та зручних речей.

Ярмарок Правильна Джинса
Ярмарок Правильна Джинса
Тож, у Всесвітній день переробки – 18 березня, - на площі біля міськради продавали брелоки, сумки і подушки, рюкзаки, панамки і корсети, сарафани, накривки на стільці та прикраси для волосся, а ще ключниці, сумочки для косметики та пенали.

До проекту також активно долучилися викладачі та студенти профільних спеціальностей Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Мова про молодь, котра опановує технології виробів легкої промисловості та буде у майбутньому вчителями трудового навчання та технологій. Вони гуртом зібралися на фізико-математичному факультеті і привезли на ярмарок багато класних виробів, корисних в ужитку!

Команда Педагогічного університету
Команда Педагогічного університету
Ціна на вироби стартувала від 20 грн. – за такі гроші можна було купити підставку під стакан, або простенький пенал з джинси. На кожному товарі був свій цінник, а гроші покупці клали у спеціальні опломбовані скарбнички. Ці кошти збиралися на потреби притулку для стареньких «Затишна оселя».

Ярмарок Правильна Джинса
Ярмарок Правильна Джинса
Також на ярмарку можна було придбати вироби кропивницького бренду одягу «Charwish», котрі створені із переробленого пластику. І 100 грн. з вартості кожного виробу теж пішло на благодійність. А ще одним учасникам ярмарку став «Банк речей», котрий представив одяг, що його люди могли взяти безкоштовно. Сюди ж, на площу біля міськради, півтора десятки людей принесли і передали для «Банку речей» одяг та взуття, які хотіли віддати на благочинність.

Команда організаторів
Команда організаторів
За результатами ярмарку було зібрано 12 104 гривні, що є чудовим результатом, каже директорка будиночку «Затишна оселя» Валерія Кривошапка. Крім того, була досягнута ще одна мета – привернено увагу до важливості, корисності та престижності професії кравчині. Дівчатка, котрі шили речі для ярмарку, не тільки пройшли виробничу практику, але й вправляли у продажі речей і відчули значимість своєї професії, каже директорка Професійного ліцею сфери послуг і торгівлі Людмила Снєжко.

Після ярмарку залишилося ще зо три десятки речей, котрі можна придбати, завітавши до Гончаренко центру, каже директорка установи Вікторія Талашкевич. Центр працює за адресою: вул. Велика Перспективна, 4а, другий поверх.

Фейсбук-сторінка центру: https://www.facebook.com/GoncharenkoCentreKrop



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!