​Започаткувати власну справу може кожен, хто має мету і бажання

23.03.20, 16:00

Якщо Ви є зареєстрованим безробітним, хочете працювати на себе, прагнете самостійно створити власне робоче місце, маєте хист до підприємницької діяльності, а також чітку бізнес ідею, то долучайтеся до програми розвитку підприємництва серед безробітних.

Залучення безробітних до організації підприємницької діяльності – одна з активних форм підтримки безробітних, яка здійснюється державною службою зайнятості у разі відсутності на ринку праці підходящої роботи.

Хто може брати участь у цій програмі?

Відповідно до частини 7 статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності зареєстрованим безробітним, які не можуть бути працевлаштовані у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи.

Ця допомога виплачується особам, яким виповнилося 18 років крім осіб зазначених у частині 2 статті 6 цього Закону, а саме: молоді, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце.

Виплата допомоги по безробіттю одноразово здійснюється в розмірі залишку призначеної безробітному допомоги по безробіттю, визначеного на день державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, обмеженого строком 360 календарних днів, у тому числі особам передпенсійного віку.

Послідовність дій безробітного, який бажає започаткувати власну справу?

1. Наявність бажання стати підприємцем і розуміння, який бізнес особа хоче започаткувати;

2. Складання з кар’єрним радником індивідуального плану працевлаштування з переліком дій, які кожен має вчинити для досягнення бажаної мети – започаткування власної справи;

3. Проходження поглибленого профілювання та необхідних тестів на виявлення схильностей та здібностей до ведення підприємницької діяльності;

4. Проходження безкоштовного професійного навчання «Генеруй бізнес ідею. Розпочни власний бізнес», яка проводиться за методологією Міжнародної організації праці;

5. Написання та захист бізнес-плану;

6. Державна реєстрація як суб’єкта підприємницької діяльності;

7. Отримання коштів на старт бізнесу.

Варто зауважити, що допомога по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності не виплачується безробітним, які протягом останніх 24 місяців перед тим, як особа зареєструвалася безробітним, працювала як фізична особа-підприємець, незважаючи на те, що підприємницька діяльність була припинена і знята з реєстрації. Також не мають права на чергове отримання допомоги по безробіттю одноразово особи, які вже отримували фінансову підтримку від служби зайнятості на відкриття власної справи, але не здійснювали підприємницьку діяльність або припинили її упродовж двох років, починаючи з дня державної реєстрації.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!