Майже кожен, хто приносить використану батарейку, цікавиться екологічною літературою!

31.08.13, 11:31
Збір батарейок
Збір батарейок

На початку літа Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М. Бойченка одною з перших долучилася до соціальної акції по збору та утилізації відпрацьованих елементів живлення, започаткованої кіровоградським магазином "Офіс-Майстер" та обласним управлінням «Кіровоградекоресурси» Державного підприємства з питань поводження з відходами як вторинною сировиною. На базі бібліотеки було встановлено контейнер для збору відпрацьованих батарейок.

Минуло два місяці, а тут вже є певні результати. Так, завдячуючи активності наших користувачів, зібрано понад 5 кг відпрацьованих елементів живлення!

У липні, під час презентації проекту для широкого загалу в Кіровоградському прес-клубі, бібліотекарі поділилися першими здобутками та власним досвідом залучення користувачів до акції.

Збір батарейок
Збір батарейок
Днями фахівці сектору соціокультурної діяльності бібліотеки: Полякова О.О. та Рєзнік Т.С. стали учасниками ток-шоу «Ми» на обласному телебаченні. Під час ефіру бібліотекарі наголосили на тому, що проект набирає певних обертів серед бібліотек не тільки в обласному центрі, але й в містах та селах Кіровоградщини. Рекламна кампанія на сайті бібліотеки, на сторінках бібліотеки в соціальних мережах, на сайтах та форумах обласного та всеукраїнського значення привернула увагу та переконала мешканців міста Кіровоград в необхідності у цивілізований спосіб позбуватися відпрацьованих елементів живлення.

Майже кожен, хто приходив здавати батарейки, намагався обговорити цю проблему, запитував чи є в бібліотеці література екологічного напрямку, цікавився які ще екологічні проекти реалізуються на Кіровоградщині.

Збір батарейок
Збір батарейок
Були й такі відвідувачі, які просто приносили непотрібні вдома батарейки, але дізнавшись про проблему та шкоду, яку завдають навколишньому середовищу та здоров’ю людини наслідки недбалого поводження з засобами життєдіяльності людини, запевняли, що обов’язково будуть дотримуватися правил утилізації та навчать цьому своїх рідних та друзів.

Нагадуємо, що, наприклад, одна пальчикова батарейка, викинута у сміття, забруднює важкими металами 20 м2 землі або 400 л води! Натомість батарейки, які Ви здасте до пункту прийому, будуть передані для безпечної утилізації на завод м. Львів.

Усі пункти прийому відпрацьованих елементів живлення зазначені на інтерактивній карті
Не залишайтесь байдужими!  Привчайтеся діяти та жити в стилі ЕКО!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!