Банк безкоштовних речей працює у Помічній

03.05.19, 12:00

Завжди важливо підтримувати один одного. Як один із шляхів допомоги людям, які опинилися в складних життєвих обставинах і стала ідея створення банку безкоштовних речей. Ця практика не є новою, помічнянці її «підгледіли» під час вивчення досвіду роботи польських гмін. За втілення взялись спеціалісти «Центру надання соціальних послуг населенню" виконавчого комітету Помічнянської міської ради, - повідомляє Кіровогадське РВ АМУ

Долучитись до втілення ідея спочатку запропонували освітянам та депутатам місцевої ради. Обов’язковою умовою прийому речей є надання чистих речей, випраних і випрасуваних. Першими до втілення ідеї долучились освітяни та депутати місцевої ради. Пізніше ініціативу підтримали інші мешканці громади, а до списку речей додали не тільки одяг, взуття, іграшки, а й продукти харчування. На данному етапі небайдужі мешканці регулярно приносять речі. Зібране ж віддіють вигляді гуманітарної допомоги малозабезпеченим громадянам.

«Про усі поповнення і наявні пропозиції ми повідомляємо на сторінці в Фейсбук в группі «ЦНСПН ВК Помічнянської міськради». Оперативно віддаємо продукти, їх практично, з дня на день не залишається. Другий у списку затребуваних - сезонний одяг. Його запаси поповнюють регулярно, адже всі ми притичино постійно перебираємо речі своїх дітей, з чого виростають, щось кілька разів вдягли і воно вже не до вподоби . А для когось ці речі гарна обновка. Так само із іграшками, є м’які іграшки,є книжки, є конструктори, є велосипеди і самокати», - розповідає Лариса Трибой, фахівчиня із соціальної роботи Помічнянської міськради.

Весь виданий одяг фіксується в журналі , що дає можливість проаналізувати потреби і кількість сімей, які потребують підтримки . За час роботи «Банку безкоштовних речей» допомогою скористались більше 60 сімей.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!