Чотирнадцять проектів соціальної дії: від роботоклубу до освітлення сільських вулиць

25.01.16, 18:00

В середині січня у Кіровоградському прес-клубі пройшов тренінг за програмою Британської Ради «Активні громадяни». У ньому взяли участь двадцять троє ініціативних громадян – із Кіровограда, Новоукраїнки, Малої Виски, сіл Шостаківка та Високі Байраки. Тренери проекту – Ганна Дядечко та Андрій Флоренко – поділилися із учасниками тренінгу знаннями про проекти соціальної дії та про філософію програми «Активні громадяни». До речі, одночасно подібні тренінги проходили у більш ніж двадцяти містах України – це був своєрідний марафон, ініційований Британською радою.

У результатів після марафону активні громадяни із Кіровоградщини написали чотирнадцять проектів. Вони всі цікаві і різнопланові. Наприклад, проект із проведення двадцяти медіа-освітніх тренінгів для 600 представників сільських громад області – мова про проект «Медіа-освітній десант». Інший проект називається «Третій простір для активної громади», його мета - будівництво комунікаційного майданчику для активних громадян у парку містечка Мала Виска - для організації змістовного дозвілля та створення естетичної зони активного відпочинку. Третій проект має назву «Залиш дитинку на годинку» і його мета - створити в обласному художньому музеї технічно-забезпечений простір для залучення дитини до світу мистецтва.
Наступний проекту - «Етно Студія в сучасному селі» - спрямований на учнів Високобайрацької школи та безробітних жителів села Високі Байраки, щоб залучити їх до вивчення народних ремесел (ткацтво, гончарство) та витинанки.

П’ятий проект спрямований на підтримку Великоднього Благодійного Аукціону навесні 2016-го року, а шостий називається «Творчість у тиші» і має на меті навчити дітей з вадами слуху та мови новим технікам самореалізації, новим видам творчості, надати їм можливість реалізувати свій внутрішній потенціал через творчість.

Якщо все вдасться, і Британська рада виділить до п’ятнадцяти тисяч гривень на обладнання, то у Кіровограді активно запрацює «Клуб робототехніки», спрямований на о залучення дітей до програмування. Або, наприклад, відбудеться регіональний IT-Fest під назвою «Четверта технологічна революція: Формування ІТ-співтовариства центрального регіону «ІТ-альянс 4.0». Планується, що він допоможе поширити європейський досвід застосування інформаційних технологій у середній та вищій освіті, науці та виробництві.

Цікавим є і проект під назвою «СИЛА ЖИТЯ / Force of life», його мета - створення трьох відео-роликів та буклету про успішну реабілітацію учасників АТО. Ще одна гарна задумка – проект «Здорова людина – щаслива родина – багата країна!», чиїм результатом стане створення спортивного майданчика на території біля Кіровоградського обласного центру соціально-психологічної допомоги – для залучення до спорту осіб, які опинились в складних життєвих обставинах і перебувають у центрі.

Так само перспективним є проект підтримки «Школи програмування Ш++», яка має на меті залучення до навчань програмуванню молоді і дорослих, розширення ІТ-спільноти., надання можливості людям отримати безкоштовну професійну освіту у сфері ІТ. Також технологічним є проект «Вуличне освітлення за допомогою LED-прожекторів» для села Шостаківка. А два останні проекти спрямовані на підтримку людей із вадами слуху – планується зробити переклад жестовою мовою популярних освітніх телепрограм та соціальної реклами (проект називається «Разом зруйнуємо тишу!») та на створення для діток під час весняних канікул у Новоукраїнському районі гарних умов для соціалізації та набуття безконфліктних навиків спілкування – проект «Арт-майстерня творчого діалогу».

Тепер кіровоградці очікуватимуть на вирішення долі їхніх проектів Британською Радою.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!