"Новий старт" - на Кіровоградщині

12.08.15, 12:00

7-10 серпня у Львові відбулась Міжрегіональній Школі - тренінгу “Новий Старт”, що проводилася громадською організацією „Фундація прав людини”. Кіровоградщину на заході представляла делегація ГО "Турбота", яка виступила партнером Фундації у впровадженні регіональної компоненти проекту у нашій області.

Метою проекта, фінансованого Посольством Литви в Україні є підсилення працездатності та активності жінок на ринку праці, які є вимушеними переселенками і перебувають у Кіровоградській області. разом з Кіровоградщиною, у проекті працюють також Львівська область та теріторії, підконтрольні Україні, в межах Донецької і Луганської областей.

Спільна робота протягом чотирьох днів дозволяє з впевненістю стверджувати - жінки, що є вимушеними переселенками, не повинні бути тягарем для прймаючого регіона, адже вони привезли із собою найцінніше - людський потенціал: свої знання та вміння. Тому на приймаючі регіони покладається важлива задача - інтегрувати їх у соціально-економічне життя.

Хоча, звичайно, почати все з чистого аркушу нелегко. Особливо тим, хто на власній душі відчув всі жахи війні. Тому важливою складовою проекту є арт-терапія як засіб лікування душевних ран і спосіб активізації жіночих ініціатив.

Крім програмних занять, завдяки яким регіональні делегації змогли закріпити та покращити власні навички, розробити свій власний план дій та спланувати подальшу роботу, був ще й обмін досвідом. Кримська художниця Олена Дуброва, яка наразі мешкає у Львові, провела чудовий майстер-клас по виготовленню сувенірних магнітів. У туристичній мецці України її вироби користуються неабиякою популярністю.

Дівчата з Луганської області поділились секретами виготовлення мила - корисного продукту, який може виглядати як справнісіньке тістечко, шоколадка, квітка... Кіровоградська і донецька делегації розповіли про комунікації - надзвичайно важливий аспект і у громадській, волонтерській діяльності, і у бізнесі.

Отже, тепер активістки ГО "Турбота" мають натхнення і можливості проести низку заходів для вимушених переселенок на Кіровоградщині. На них чекають чудові майстеркласи та тренінги, які відбудуться у серпні-вересні цього року, а також ярмарок кар'єри та форум, де і жінки зможуть показати свої можливості і, сподіваємось, налагодити ефективний діалог з місцевою владою, щоб спільними зусиллями робити наш велики дім, Кіровоградщину, ще кращою.



Комментарии

Мария Лепилова12 августа 2015 22:56
1
Я тоже хочу познакомиься с девчонками)) Я из Авдеевки. Как вас найти?
Ответить
Вікторія Талашкевич13 августа 2015 13:57
0
добрый день! спасибо за интерес к проекту! у нас будет целая серия классных активностей! наберите меня 050-321-39-19 или напишите смс, что это Вы - я перезвоню!
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!