Формування здорового способу життя: новий стратегічний підхід

21.03.15, 16:00

Людина завжди опинялася перед вибором поведінки і способу життя. Проте сьогодні, в умовах вільної пропаганди тютюну, алкоголю, поширення ВІЛ/СНІДу та наркоманії, цей вибір часто робиться не на користь здоров’ю, тому особливого значення набуває робота, спрямована на пропаганду здорового способу життя.

Якраз популяризації діяльності професійно-технічних навчальних закладів щодо формування здорового способу життя, обміну творчими ідеями та надбаннями було присвячене засідання круглого столу «Формування здорового способу життя: новий стратегічний підхід», проведене державним закладом «Навчально-методичний кабінет професійно-технічної освіти у Кіровоградській області» 18 березня 2015 року на базі державного навчального закладу «Професійно-технічне училище №8 м. Кіровоград».

У засіданні круглого столу взяли участь заступники директорів з навчально-виховної роботи, фахівці психологічної служби, вихователі гуртожитків, інші педагогічні працівники професійно-технічних навчальних закладів області.

У ході проведення заходу учасники обговорили окремі аспекти роботи педагогічних працівників ПТНЗ в напрямку орієнтації учнів на зміцнення фізичного здоров’я, розглянули психологічні стратегії профілактики негативних явищ серед учнівської молоді, мали можливість обмінятися досвідом щодо системи роботи по формуванню здорового способу життя та дійшли висновку, що важливою умовою забезпечення збереження життя і здоров’я учнів є тісна співпраця навчальних закладів із соціальними партнерами (державними та громадськими організаціями) та використання інноваційних форм і методів формування в учнів компетентного ставлення до власного здоров’я.

Проведений захід сприяв розширенню та збагаченню досвіду учасників і показав, що упрофесійно-технічних навчальних закладах області здійснюється системний організаційно-методичний супровід формування здорового способу життя в учнів.

Нагадаємо, що в ПТНЗ області цього року проводиться низка просвітницьких заходів, присвячених темі репродуктивного здоров'я - семінари та тренінги для викладачів і учнів. Заходи проводять тренери, активісти Кіровоградського прес-клубу. Прес-клуб реалізує проект "Здоров'я жінок Кіровоградщини", що реалізовується Кіровоградським прес-клубом у партнерстві з Всеукраїнською програмою «Здоров’я жінок України».

Довідково: Програма «Здоров’я жінок України» – це п’ятирічна Програма (2011- 2016 рр.) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програма впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу.

Мета програми «Здоров’я жінок України» – сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок та пар України шляхом покращення використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи непланованій вагітності та абортам.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!