Равлик-павлик - символ Центру особливих діток

30.08.14, 10:00

Чи знаєте ви, чому емблемою Центру реабілітації у Кіровограді є равлик?! Багато центрів для особливих дітей мають свої емблеми. Тож, і кіровоградський центр, яким керує Анна Заботкіна, не захотів бути виключенням. Тому, на початку 2014 року керівництво центру разом із директором дитячої художньої школи ім.О. Осьмьоркіна Анною Івановою оголосило конкурс для творчих дітей, які навчаються у цьому закладі.

Головною умовою конкурсу були ексклюзивність та неповторність даної емблеми. І ось, по закінченню конкурсу, розглядаючи роботи, всі члени журі свою увагу затримали на малюнку із зображенням веселого равлика на скейті. Алегорія була зрозуміла одразу – найуразливіше створіння Бога, яке від народження пересувається дуже повільно, с крихкою домівкою, раптом отримую реальну можливість змінити це на швидкий, впевнений та позитивний рух! І це все намалював талановитий хлопчик Анатолій Протас, який побачив функцію Центру саме у такому вигляді! Це дуже всіх вразило, адже, тринадцятирічний художник розглянув проблему особливих дітей та допомогу їм як яскраве дійство, при цьому коректно ставлячись до них. Знаєте, то бо ж переважно на емблемах малюють діток на милицях або у візках...
Втім, звісно, останнє слово було за маленькими підопічними Центру, яким дуже сподобався саме малюнок Анатолія, а равлика вони одразу охрестили у Равлинку! От таким чином і поселилася Равлинка у Центрі. Діти з художньої школи разом із вихованцями центру у День довкілля у Центрі намалювали Равлинку на асфальті, а рекламне агентство «РІК», за сприяння депутата Кіровської районної ради Олександра Рацула, надрукували плакат та банер. Тепер Центр може представляти свій заклад яскраво та сучасно!

- Ми любимо свою Равлинку за її оптимізм та неординарність! А що думаєте ви з цього приводу?, - питає Анна Заботкіна.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!