Цькування у Кіровограді: Унікальний Центр реабілітації особливих діток під загрозою закриття

08.10.15, 7:13

Цькування завжди користувалося серед жорстоких людей великою популярністю - від древнього Риму, де на християн у Колізеї спускали хижих звірів, до сучасної Іспанії із биками, котрі розривають на вулицях випадкових перехожих - і дітей, і дорослих. Не страждали тоді і не страждають нині лише організатори цькування. Зате підвищують свою популярність серед "широкої громадськості", спраглої до кривавих видовищ.

Цькування тваринами слабких і беззахисних - розвага для сильних і спраглих влади
Цькування тваринами слабких і беззахисних - розвага для сильних і спраглих влади
Приклад міста Кіровоград, де відбувається планомірне цькування колективу і вихованців Центру реабілітації діток-інвалідів, тут більш ніж показовий. І особливо пронизливий, адже політики і чиновники залякують педагогів, котрі працюють у виключних обставинах, і дітей, котрим потрібне піклування. Щоб зрозуміти, хто стоїть за знищенням Центру, треба знати, хто є засновником закладом, а отже і впливає на всі процеси - від виділення коштів до формування кадрової політики.

Вихованці Центру реабілітації
Вихованці Центру реабілітації
Центр реабілітації був створений і досі перебуває у підпорядкуванні Кіровської районної у місті Кіровограді ради. А це означає, що залежно від того, хто очолює раду, такий і стан справ у центрі, стільки грошей на заклад виділяють, такі можливості відкривають. Наприклад, минулого року, не зважаючи на зусилля колективу, Центру не вдалося отримати автобус для підвозу діток, бо доки чиновники "чухали голову" і затягували тендерні процедури, провалився переговорний процес. Але менше з тим, Центр працює не завдяки, а "вопреки" зусиллям чиновників, більшість з яких зараз займаються лише виборами.

Сергій Горбовський у 2013-му році
Сергій Горбовський у 2013-му році
Не виключення і голова Кіровської районної ради - Сергій Горбовський, який нині є кандидатом від партії УКРОП до міської ради. Очевидно, що вибори дійсно потребують максимальної концентрації зусиль з боку Сергія Володимировича, бо його політична кар'єра у черговий раз зробила кульбіт.

У 2010-му році Сергій Горбовський (тоді працює у Службі охорони Кіровоградського національного технічного університету) - член Партії регіонів і висуванець від міської організації цієї партії до Кіровської районної ради, пише Україна-Центр.

За три роки політичної кар'єри Сергій Горбовський змінює орієнтацію і восени 2013-го року оперативно переходить до лав партії УДАР, про скандали із виплатою зарплат у якій пише сайт "Гречка". На сайті "весь Кіровоград" новина про це виходить під заголовком "Нувориші з «УДАРу» провели прес-конференцію в хамському тоні" У трудовій діяльності Сергія Горбовського також відбуваються зміни - він стає очільником ТОВ «Кіровоград-ресурс», що займається орендою власного чи орендованого нерухомого майна. Дивним чином номер телефону цього ТОВ збігається із телефонним номером Дендропарку, що входить у коло інтересів Миколи Онула, пише Незалежне Бюро Новин.

Напередодні минулорічних травневих свят Сергія Горбовського обирають Головою Кіровської районної у Кіровограді ради. Таке рішення депутати приймають на засіданні 7 травня:

І вже наступного дня після обрання головою тепер вже колишнього директора ТОВ, у складі керівництва «Кіровоград-ресурс» відбуваються зміни - Єдиний державний реєстр свідчить, що керівником, уповноваженим представляти юридичну особу, стає з 08.05.2014 Ігор Захаров. Зараз Ігор Миколайович - кандидат у Кіровоградську міську раду від партії "Солідарність" (Блок Петра Порошенка), свідчить сайт ЦВК.

Втім, доходи Сергія Горбовського від зміни місця роботи (на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він пише, що є директором у ТОВ "21 век") не страждають. За 2014-тий рік чиновник декларує статки у розмірі 53 тис.897 грн., пише "Точка доступу". Ані житла, ані вкладів голова не має, члени родини (а отже й записане на них майно) теж відсутні. Є автомобіль “Тойота Королла” 2012 року, про який Сергій Горбовський каже, що взяв його у кредит у 2012-му році, коли займався підприємницькою діяльністю. І дійсно, Єдиний державний реєстр свідчить, що з 2002-го року Сергій Горбовський є підприємцем, котрий займається роздрібною торгівлею з лотків та товарами на ринках.

Сторінка Сергія Горбовського у Facebook
Сторінка Сергія Горбовського у Facebook
Тим часом політична кар'єра пана Горбовського знову робить кульбіт - у соціальних мережах Сергій Горбовський пише 7-го жовтня, що покидає посаду заступника керівника міської організації партії "Удар", повідомляє сайт "Гречка". Причиною виходу, пише Сергій Горбовський, є небажання у складі "Удару" об'єднуватись із президентською партією на цих виборах. Чому така ескапада відбувається саме зараз незрозуміло, адже згідно з даними ЦВК Сергій Горбовський вже кілька тижнів (!) є кандидатом у депутати до Кіровоградської обласної ради від партії "Укроп" як безпартійний.

За всими цими "захопливими" подіями у політичному житті Кіровської районної ради та її очільника, журналістам буває важко помітити, що поки чиновники змагаються за теплі крісла, унікальний за мірками України заклад - Центр реабілітації особливих діток, - перебуває на межі знищення. Можна було б написати тут про те, як чиновники спочатку влаштовують своїх громадянських дружин на роботу, а потім, через сімейні сварки у родинах, погрожують зняти директорів установ з посади, якщо вони не звільнить ту чи іншу громадянську дружину. Але про це у сайту "Тусовка", на жаль, немає документальних доказів, тож писати про це ми не будемо....

Натомість напишемо про серцеві напади, від яких страждають і члени колективу Центру, і батьки дітей, що там виховуються. Виходить, що цькування колективу та дітей дає можливість чиновникам самоствердитися за рахунок інших людей, - депутатів, журналістів, громадських активістів, - які виступають корисними ідіотами і грають на руку та заслужують авторитет чинному керівництву районної ради. Насправді ж такий задирака, котрий організовує цькування, показує свою неспроможність як чоловік і політик. Віримо, що найближчі місцеві вибори це доведуть, і у Кіровограді стане на одного політичного лицеміра менше, а Центр реабілітації діток-інвалідів і далі працюватиме у нашому місті.



Комментарии

Oksana Petrow 8 октября 2015 10:41
-3
Цікаво не те, скільки бруду "наловили" автори замовної статті, а цікаво те, що самі ж перегинають палку - хто і де казав про закриття закладу? Хіба не йде мова про зміну керівництва? Бо саме існуюче керівництво закладу не в змозі запезпечити повноцінну роботу, а демонструє ії ілюзію - 5 діток відвідують заклад і це при тому, що потреба близько 50! Може давайте пошукаємо
цікавинки не тільки у пана Горбовського, а й у самої пані директора?
Ответить
Ekaterina Andreyanova 9 октября 2015 00:32
1
Можливо ви погано прочитали статтю? Йдеться про знищення, а не про закриття. Директор закладу дуже багато робить для центру і іі звільнення- знищить заклад. Коли в фб були пости про ремонт в центрі вам не спадало на думку, що ремонт не робився з початку заснування? Що не було кімнати зі стінкою, не було інших необхідних речей для розвитку дітей? Чому до неі ніхто нічого не робив і ніхто не кричав що все погано?
Ответить
Эльмира Небесная 8 октября 2015 14:23
2
Вчора була на батьківських зборах, що проходили в нашому Центрі реабілітації для дітей-інвалідів...
На протязі всього існування цього закладу час від часу одні і ті самі особи ініціюють скарги на директора Центру..
Гуртом з батьками перечитала чергову скаргу..Що на це сказати? ..
1.Закидають про те,що діти голодні.нема розвозки...Все залежить від коштів, що виділені на харчування, а так, як своєї кухні в закладі нема..то привозять з дитячого садочка або школи, з якими є договір на ту суму, яку заклали ..
так само і з транспортом..нема його в Центрі..
2.Майданчик, створений для дітей з шин..
Місяць було обговорення цього майданчику в соцмережі, не ховалися, збирали шини, кошти на фарбу на протязі місяця.
Питання до скаржників-ЧОМУ ВИ СИДІЛИ В ЗАСІДЦІ І ЦИНІЧНО ЧЕКАЛИ КОЛИ МАЙДАНЧИК ЗРОБЛЯТЬ? Тепер, коли він зроблений Ви набравши повнісінький рот гівенця і обпльовуете не тільки Заботкіну а й депутатів,журналістів, громадських діячів, всіх, хто приймав активну участь в народженні майданчика в свої вихідні. Виходить, що всі ці люди, які намагалися покращити відпочинок дітей-придурки, що хочуть нанести вагому шкоду дітям? А нічого, що скрізь на дитячих майданчиках є шини?
3.Директор не може знайти спільної мови з громадськими організаціями..
Не факт! Якщо і існує дві-три такі організації, то, можливо, у цих людей проблема з умінням находити спільну мову?
4. Піар про заходи..які не проводяться..
Ну..стільки заходів проходить в Центрі, завдячуючи громадським організаціям, майстер-класи від флористів, кухарів..заходи створені працівниками закладу...семінари, тренінги..Це все піар?..і вони не проводяться?
Тоді всі ми піарщики своєї справи..і скаржники також..піарщики..
5.Плинність кадрів..не більше і не менше чим десь в інших місцях..Тим паче, зарплатня маленька..вимоги великі..Та й важко працювати з такою категорією дітей..вигорають люди..
6.Час початку роботи..Одні мами за те, щоб о 7 годині починав працювати заклад, інші, щоб о 19 забирати..
7.Комісія, яка була створена..
Вчора пані Бондарєва била себе в груди, що вона мати-одиначка, а один з членів комісії стверджує,що він батько її дитини..Пахне шизофренієй..
8. Люди, які живуть вчорашнім днем, піднімаючи скарги з 2012 року..там і залишились..
9.Чомусь підписи під скаргою батьки дітей-інвалідів, які навіть не знають де цей Центр знаходиться..
Як пояснила та сама пані Бондарєва, що таким чином ці підписщики, можливо, колись надумають прийти до Центру, тому хочуть поміняти директора..бо одна баба на базарі казала, що директор-монстр в спідниці
Комедія абсурдів..
Ответить
Людмила Николаевская12 февраля 2016 17:52
1
Коли мова йде про Центр, мене бере образа. Я теж неодноразово висвітлювала роботу Центру реабілітації. Виходить брехала. До того часу, поки не почалася війна за директорство, я до речі про себе такого не примічала. Тож давайте все знову по-порядку. Можливо комусь не подобається Заботкіна, а комусь не до вподоби і Бондарєва. І це потрібно визнати. Чомусь пригадую слова Ларіна про те, що керівник не повинен знаходитись на посаді більше 5 років. Напевно в цьому є сенс. Ось тільки потрібно не просто сидіти на тепломі місці, а працювати наполегливо. Мадам Бондарєва практично очолює Центр з жовтня. Але ніякого покращення роботи не видно. Нічого нового в реабілітації дітей не появилося, питання нормального функціонування не вирішені. Як не було підвозу, так і немає. На разі маємо суцільні прохання -- ПОДАЙТЕ копійку. А ще прикро, що Центр для хворих дітей використовують для своїх амбіцій. Схаменіться!!! Відшукайте незалежну особу і довірте йому (ЇЙ) цей Центр. Можливо людина не буде вирішувати свої карєрні проблеми, а зробить Центр справжні рідним будинком для дітей з особливими освітніми та фізичними проблемами.
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!