Група Креатив увійшла в топ-3 олійно-жирових компаній України

14.08.14, 9:00

Кіровоградська "Група Креатив", провідна українська інтегрована агропромислова компанія, посіла третю позицію в галузевому рейтингу олійно-жирової промисловості за версією видання «ТОП-100 Рейтинг найкращих компаній України» і ввійшла до сотні найбільших компаній України за результатами діяльності у 2013 році. Також Група зайняла 22-гу позицію серед найбільших експортерів країни за версією двох рейтингів – «ТОП-100 Рейтинг найкращих компаній» та «Капітал 500. Провідні експортери та імпортери України».

Сьогодні Група Креатив – один із впевнених агропромислових лідерів в Україні. У 2013 році компанія переробила понад 1 млн тонн насіння соняшнику, збільшивши обсяги переробки на 45% порівняно з 2012 роком. Крім того, по соєвому напряму компанія наростила обсяги переробки сировини більш ніж удвічі – до 171 тис. тонн насіння сої, а загальні потужності Групи з переробки сої сьогодні становлять 270 тис. тонн. Крім того, у 2013 році Група виробила 93 тис. тонн жирів і маргаринів. Компанія активно розширює ринки збуту, які сьогодні охоплюють понад 20 країн світу, зокрема країни СНД, Європи, Азії та Африки. Загалом у 2013 році експортні продажі Групи згенерували понад 70% її виручки.


«Працюючи над розвитком ключових бізнес-напрямів, ми також постійно розширюємо географію зовнішніх ринків для збуту своєї продукції. Це дозволяє Групі отримувати стабільну виручку, а відтак – забезпечувати робочі місця і конкурентну заробітну плату для наших співробітників. Зрештою, розвиток експортних постачань Групи також посилює позицію України як сильної аграрної держави на світовому ринку. Сьогодні ключовими для нас залишаються ринки Китаю, Індії та ОАЕ, разом з тим ми з великою перспективою дивимося на європейські ринки – особливо з точки зору продажів бутильованої олії», – зазначив Максим Березкін, голова Наглядової ради Групи Креатив.

У 2014 році Група Креатив продовжує стратегію максимального завантаження виробничих потужностей з переробки насіння, а також фокусується на повному завантаженні потужностей з переробки соєвих бобів, які за рахунок встановлення нової виробничої лінії минулого року збільшено утричі. Стратегія Групи передбачає реалізацію інфраструктурних проектів, зокрема, введення в експлуатацію 2 нових елеваторних комплексів сукупною потужністю близько 126 тис. тонн, що збільшить загальні потужності зі зберігання сільгоспкультур до понад 500 тис. тонн. Крім того, компанія планує розпочати будівництво власного терміналу з перевалки олії загальною потужністю в 1 млн. тонн.

Про Групу Креатив: Група Креатив – провідна українська інтегрована агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії і шроту, жирів та маргаринів, соєвої олії і шроту, біопаливних пелет, а також сільським господарством – рослинництвом та тваринництвом. На українському ринку Група є одним із лідерів у виробництві жирів та маргаринів (із долею ринку до 30%), входить до ТОП-3 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями, а також є однією з провідних компаній із переробки сої (із долею ринку близько 24% за встановленими потужностями). Виробничі потужності Групи Креатив зосереджені в Кіровоградській області та представлені 9 заводами. Також Група має 8 елеваторних комплексів у Кіровоградській, Миколаївській, Київській та Дніпропетровській областях, рослинницькі господарства та тваринницький комплекс. Детальніше про компанію: http://www.creativegroup.ua

Про рейтинги: Проект «ТОП-100» від Ekonomika Communication Hub існує 15 років і включає в себе незалежні рейтинги та аналітичні матеріали. Журнал виходить 1 раз на квартал і представляє різні рейтинги: найкращих компаній України, найкращих топ-менеджерів тощо. Останній випуск «ТОП 100 Рейтинг найкращих компаній України» містить низку загальних міжгалузевих та галузевих рейтингів, де враховано показники діяльності компаній за 2013 рік (чистий дохід та чистий прибуток), а також нефінансові показники. «Капітал 500» є інформаційно-аналітичним продуктом про український бізнес, який випускає газета «Капітал». Другий випуск продукту присвячений провідним експортерам та імпортерам України і підготовлений спільно газетою «Капітал» та ДП «Держзовнішінформ». Результати рейтингу «Капітал 500. Провідні експортери та імпортери України» базуються на показниках обсягів експортно-імпортних операцій українських підприємств у грошовому виразі, наданих Міністерством доходів і зборів України за результатами 2013 року.

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, в агенцію ПіАрПі до Ірини Попової (ipopova@prp.com.ua) чи Юлії Пряникової (jpryanykova@prp.com.ua) за тел.: +38 (044) 495 29 60



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!