​Група Креатив зміцнить позиції компанії на ринках Євросоюзу

01.07.14, 10:00

Провідна кіровоградська і українська агропромислова компанія - Група Креатив, - отримала міжнародний сертифікат GMP+В1, який підтверджує відповідність соняшникового шроту, виробленого на новому олійно-екстракційному заводі Групи, європейським стандартам. Сертифікація шроту, що використовується в якості корму у птахівництві і тваринництві, дозволить Групі Креатив зміцнити позиції у 7-ми країнах, куди сьогодні постачається ця продукція, та вийти на нові ринки збуту у ЄС.

Сертифікація GMP+ широко розвинена в Європі. Вона свідчить, що в кормах для тваринництва і птахівництва відсутні шкідливі для організму людини домішки чи хімічні компоненти, а отже гарантує їх відсутність у кінцевих продуктах фермерства – м'ясі, молоці і яйцях. GMP+ є галузевою ініціативою, яка забезпечує належний контроль на всіх етапах виробництва, і відповідні сертифікати отримують компанії різного профілю, серед яких – виробники шроту і комбікормів, трейдери, тваринні комплекси і птахоферми. Таким чином, зі здобуттям сертифікату GMP+ на виробництво соняшникового шроту, Група Креатив отримала ще одне підтвердження максимальної безпечності кормових матеріалів європейського зразка.

Виробництво соняшникової олії і шроту є ключовим напрямом діяльності для Групи Креатив, який за результатами 2013 року забезпечив близько 75% виручки компанії. Завдяки повному завантаженню потужностей з переробки соняшникового насіння у минулому році обсяг виробництва соняшникового шроту на підприємствах Групи Креатив сьогодні складає 30-33 тис. тонн на місяць, понад 60% цієї продукції виробляється на новому олійно-екстракційному заводі Групи. Шрот Група експортує у Польщу, Білорусь, Латвію, Литву, Францію, Норвегію та Марокко.

«Розвиток експортних операцій знаходиться у стратегічному фокусі Групи Креатив, а продукція переробки соняшникового насіння – олія і шрот – забезпечує найбільшу частину збуту компанії на зовнішніх ринках. Сьогодні 85-90% виробленого на наших підприємствах соняшникового шроту експортується. У найближчій перспективі – не тільки зміцнення позицій на існуючих ринках, а також вихід на ринки Бельгії, Італії та Швейцарії. Сертифікація відкриває для Групи також і нові можливості з точки зору прямих експортних поставок соняшникового шроту: якщо раніше ми працювали виключно через трейдерів, діяльність яких сертифікована за схемою GMP+, то тепер Група має можливість продажів замовникам напряму. Додаткову конкурентну перевагу надає те, що наша компанія – одна з перших в Україні, яка отримала подібну сертифікацію соняшникового шроту», – зазначив Максим Березкін, голова наглядової ради Групи Креатив.

Підтвердження контролю якості соняшникового шроту за системою GMP+ здійснено на новому олійно-екстракційному заводі Групи Креатив виробничою потужністю 620 тис. тонн переробки насіння на рік, який було запущено в експлуатацію у 2012 році у м. Кіровограді. Завдяки сучасному технічному оснащенню, розвиненій інфраструктурі та налагодженим процесам контролю якості від сировини до кінцевої продукції процес впровадження системи потребував мінімального часу і зайняв три місяці.

Відповідно до стандартів GMP+ підприємство, у першу чергу, повинно мати налагоджені системи управління якістю ISO 9001 та НАССР – аналізу можливих ризиків на виробництві та визначення критичних точок, де можуть з’явитися сторонні домішки чи забруднення продукції. Усі олійно-екстракційні підприємства Групи мають сертифікат ISO 9001, який свідчить про якісне управління усіма процесами, в тому числі закупівлі сировини, розробки рецептур продукції за провідними технологіями, управління фінансами, продажами тощо; а також сертифікат ISO 22000, який оснований на принципах НАССР і гарантує безпечність продукції в цілому.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!