На Кіровоградщині спостерігається зменшення кількості абортів

06.06.14, 12:30

Днями відбулось засідання обласної координаційної ради з питань репродуктивного здоров‘я Кіровоградської області. Учасники засідання говорили про здобутки програми, які діє в Кіровоградській області вже другий рік поспіль.

Участь у заході взяли заступник голови обласної державної адміністрації Віта Атаманчук, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко, начальник відділу охорони материнства та дитинства, імунопрофілактики департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Антоніна Кодрул, головний лікар обласної лікарні Лариса Андреєва, завідувач обласним перинатальним центром Тетяна Мітєва, головний лікар КЗ «Обласний центр планування сім’ї та репродукції людини» Валентина Чирва, координатор з роботи в областях програми «Здоров’я жінок України» Наталія Антонюк, координатор по полісі програми «Здоров’я жінок України» Марина Каштальян, а також тренери програми «Здоров’я жінок України» у Кіровоградській області Ольга Гріднєва і Світлана Приймак.


Зокрема, Антоніна Кодрул відзначила позитивні тенденції, які мають місце в області щодо зниження материнської, дитячої смертності, зменшення кількості абортів, підвищення кваліфікаційного рівня медичних працівникив закладів охорони здоров’я всіх рівнів. Позитивні показники – результат спільної роботи державного і громадського сектора у виконанні обласної програми „Репродуктивне здоров’я населення Кіровоградщини ” (2008-2015 роки). Зокрема, підвищення кваліфікації медичних працівників, просвітницька робота серед населення і, насамперед, молоді громадських організацій – партнерів програми «Здоров’я жінок України» в Кіровоградській області.

Координатор програми «Здоров’я жінок України» Марина Каштальян пікреслила, що Кіровоградська область наразі демонструє кращі показники ніж, наприклад, Волинська область, яка є схожою з Кіровоградщиною по демографічних і соціальних показниках. Проте, резерв поліпшення показників у Кіровоградщини ще є – за рахунок зниження кількості абортів у дівчат у віці 15-18 років. Саме з такою категорією працюватиме клініка, дружня до молоді, яка наразі функціонує на базі Обласного центру планування сім’ї та репродукції людини.

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко зазначив, що зупинятися на достягнутому ще зарано, оскільки ті здобутки, які має Кіровоградщина, дуже легко втратити. Зокрема, важливу роль у цій роботі відіграє партнерство органів управління і громадських організацій, які працюють не лише у сфері охорони здоров'я, але й у сфері освіти, соціальні служби тощо. Заступник голови обласної державної адміністрації Віта Атаманчук відзначила, що робота триватиме, а співпраця з закладами освіти, профільними управліннями обласної адміністрації активізуватиметься!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!