"Оскар і рожева пані"

02.04.2016
02.04.2016
Музыкально-драматический театр им. Кропивницкого
Кировоград, Театральная площадь

Другого квітня у Кіровограді - у театрі імені Кропивницького, - покажуть виставу "Оскар і рожева пані" за участі Ірми Вітовської. Виставу за одноіменним твором сучасного французького письменника Еріка Емануеля Шмітта поставив Івано-Франківський театр імені Івана Франка.

"Оскар і рожева пані" – це тринадцять щемливих листів безнадійно хворого хлопчика Оскара до Бога. У своїх посланнях приречений малюк благає Всевишнього про милосердя, про радість хоча би в останні дні життя, про гармонію та любов у цілому світі. Посередником поміж Богом та людьми для Оскара стає дивовижна жінка. Колись вона виступала на цирковій арені у ролі боксера, тепер — сестра милосердя. Це і є Рожева Пані. Чуйна та духовна людина. Монологи Оскара, адресовані Богу, та діалоги Оскара з Рожевою Пані складають внутрішній сюжет.

Твір вперше опубліковано 2002 року, і він відразу здобув мільйони шанувальників у світі. 2009-го книга видана українською мовою. В українському суспільстві виставу відзначають не лише за якість постановки та акторську гру, а і за прагнення привернути увагу до соціальної проблеми – створення в Україні доступної системи паліативної допомоги для тяжко хворих дітей.
Квитки можна придбати тут.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!