«Життя без маски, біль без гриму» показують у художньому музеї

04.07.16, 12:00

Соціальний фотопроект «Життя без маски, біль без гриму» представлений в Кіровоградському обласному художньому музеї буде діяти протягом липня.

Організатори проекту, Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», презентували свій проект під час вистави «Оскар і Рожева Пані» у квітні, а сьогодні він має продовження.

&ft2 - На фотографіях зображені паліативні пацієнти. Серед них – Тетяна Літвінцева, яка одна з перших у Кіровограді почала відкрито розповідати про проблеми у паліативній медицині, про труднощі, з якими стикалася в отриманні знеболюючого. Вона до останнього крізь біль посміхалася життю, але весною хвороба виявилася сильнішою, жінка пішла у вічність…, - розповідає авторка фотопроекту, представниця Кіровоградської мережі ЛЖВ Вікторія Семененко. – Також взяв участь у проекті лікар онколог Андрій Гардашніков, який у своїх виступах неодноразово наголошував на необхідності забезпечення адекватним знеболенням пацієнтів.

«Закриваючи очі на проблему, ми робимо її вічною. Біль лікується!» - переконаний Андрій. Його слова лягли в основу розроблення концепції банера, на якому він зображений. Медик закликає своїх колег вчасно призначати знеболюючі людям з невиліковними хворобами.

У музеї представлено фотографії та банери, на яких зображені паліативні пацієнти, рецепти знеболюючих, ампули від морфіну. Головний меседж соціального фотопроекту полягає в тому, що кожен має право на гідне завершення життя – якісне знеболення, затишну кімнату, увагу і піклування, психологічну, соціальну і духовну підтримку.

Організатори фотопроекту сподіваються привернути увагу до проблем у паліативній медицині та наголошують на призначені знеболення за світовими стандартами, створенні соціальної допомоги паліативного догляду вдома, відкриття хоспісів та паліативних відділень.

Соціальний фотопроект «Життя без маски, біль без гриму» створений за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження»

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»

Керівник прес-служби:

Вікторія Семененко,

099 65 73 923

Semenenko_vik@ukr.net



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!