Племінне господарство "Лісова коза"

Категории: Достопримечательности, Туризм

село Підлісне, Олександрівський район

тел.: 095-213-18-91 (для екскурсій), 067- 520 - 04-12 (для замовлення сиру)

"Про сири з козиного молока кажуть: "Що французу пахне, українцю смердить". Ми ж руйнуємо цей міф!", - говорить власник комплексу "Лісова Коза" Сергій Григір і запрошує на гостини. Бо ж тепер за 28 км від Кропивницького (як їхати по трасі на Київ), можна відвідати оригінальну гастрономічну атракцію, познайомитися зі справжніми чотириногими француженками і розсмакувати козине молоко, яке не всі люди люблять (але це тільки до поїздки!).

"Лісова коза" - одне із найбільших племінних господарств Альпійської породи кіз в Україні. Окрім державного статусу племінних репродукторів, “Лісова коза” ще й відомий виробник якісних сирів та молочної продукції під брендом “Чорноліські фермерські сири”.

Відкрита у 2016 році, нині ферма розширилася і відкрила туристично-рекреаційний комплекс, який з липня 2020 року можна відвідати всією родиною.
Для туристичних груп передбачена екскурсія, індивідуальним туристам допоможуть зорієнтуватися і дізнатися більше про “Лісову козу” детальні інформаційні щити та карта, встановлені по маршруту.

Головна мета розвитку екотуризму, говорять на господарстві, привабити свого краянина до споживання дійсно натурального продукту, який готується без хімічних домішок,показати, що молочні продукти з козиного молока насправді корисні і смачні, і дати можливість відпочити на природі, зарядитися енергією таємничного Чорнолісся.


“Альпійська порода - одна з найпродуктивніших молочних порід кіз. Тварини цієї породи чудово почувають себе в різних умовах утримання - як стійловому, так і на вільному випасі. Наші кози живуть в режимі строгого біологічного захисту, у пристосованих для цього приміщеннях, тому молоко має дуже високі смакові та якісні показники і, зрозуміло, не має специфічного запаху чи присмаку, якого всі так бояться”, - розповідає господар комплексу Сергій Григір.

Секрети розведення кіз та створення якісної продукції - основа екскурсії, яку можна відвідати на тепер уже туристично-рекреаційному комплексі. Тут розкажуть і про процес виготовлення і дозрівання поживних сирів (тверді сири можуть визрівати кілька років!), про годування Альпіських кіз (яких до речі можна купити на фермі двічі на рік!), про те, як корисне молоко потрапляє від кіз у чани для пастеризації (без жодного контакту з людьми і повітрям!).

“Дитячого садка” для кіз і справжнього “погрібка” побачити турист не зможе через суворі санітарні норми, однак на території комплексу доступні:
- контактний зоопарк із молодими козами, яких дозволяється годувати
- сироварня, яку можна побачити через скло
- погрібок, де можна взяти у руки муляжі сирів
- фірмовий магазин “Сирна лавка” із можливістю замовити дегустацію
- кілька тематичних фотозон
- простора зелена територія для відпочинку.

Остання, до речі, багата старовинними легендами, бо поруч - Чорний ліс, а саме місце, де розташована “Лісова коза”, - це епіцентр кратеру гігантського астероїда, який близько 68 мільйонів років тому впав на Землю. Цей кратер, який в наукових колах названо Бовтиський, має діаметр - 27 кілометрів та є сьомим за розмірами на планеті.

Окрім насолоди від краєвидів і контакту з тваринами, на фермі можна отримати й гастрономічну насолоду. Бо ж кожен має можливість відвідати дегустацію продукції “Лісова коза” та придбати її з собою (тут вона продається на 10% дешевше, аніж в супермаркетах Кропивницького).

В асортимені:
- молоко
- йогурти
- десерти з козиного молока
- сири різих видів: екстратверді, напівтверді (гауда з добавками, класична гауда та гауда з домішками, маасдам), і м'які (бринза, шеври і рікотта).

Ціни: від 39 грн за 100 грамів сиру.

Для справжніх поціновувачів сирів у майбутньому плануюють влаштовувати дегустації за вином, однак поки на сироварні щедро діляться порадами з чим краще спожити той чи інший ароматний продукт.

Дістатися на атракцію “Лісової кози” можна власним авто - 28 кілометрів дорогою від Кропивницького в напрямку Києва та Черкас, за селом Підлісне. Або ж замовити автобусну екскурсію через турагентство “Акіта-Тур” (вартість туру 250 грн з людини, проїзд і дегустація включені).

Сайт: www.lisovakoza.com.ua
Facebook: facebook.com/lisovakoza
Instagram: @lisovakoza

За текст і фото дякуємо Світлані Дубині!


Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .​Серебряное озеро (Скала)
Усадьба "У Портных, Валя и Вадим" хотим сказать спасибо нашим гостям которые посетили наш дом и палаточный городок…
Вікторія .​Отельный комплекс "Государь" и кафе-ресторан "Розмарин"
О, дякуємо, Влад! Нам це фото свого часу надали як історичне фото будівлі. Виправимо!
Вікторія .Ресторан «Paradise»
Денисе, це каталог, а не сайт ресторану "Парадіз". Найкраще вам туди зателефонувати