​Бути здоровим - здорово!

13.04.24, 11:46

Бібліотека Чижевського долучилася до відзначення Всесвітнього дня здоров’я. У відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я головної книгозбірні області відбувся брифінг головної державної санітарної лікарки Кіровоградської області Надії Оперчук. Вдячними слухачами стали студенти Донецького державного університету внутрішніх справ.

За словами головної державної санітарної лікарки області, щоб бути здоровим, недостатньо мати здорове тіло. «Важливе значення має внутрішня рівновага організму людини – це збалансована робота всіх його функціональних систем: серцево-судинної, дихальної, нервової, гормональної та інших», – зазначила Надія Оперчук.

Також вона звернула увагу присутніх на те, що згідно з даними вчених, здоров'я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, близько 40% — соціальними й природними умовами життя, 10% становить спадковість.

Спікерка закликала молодь вести здоровий спосіб життя, позбутися шкідливих звичок та правильно харчуватись.

«Бути здоровим – вимога часу, яка має прямий стосунок до Всесвітнього дня здоров’я. Адже здоров’я – це життєва енергія, натхнення і задоволення від насиченого подіями життя. Це здатність ставити цілі й досягати їх, максимально реалізовувати свій потенціал. Піклуватися про своє здоров’я – це актуально навіть у складних екологічних та соціально-економічних умовах», - підсумувала Надія Іванівна.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!