​У Кропивницькому розповідали про традиції святкувань у Японії

24.01.23, 12:00

В кожній країні світу Новий рік святкують по-своєму. Про традиції та особливості січневих святкувань в Японії розповіла гостя нашого міста Тетяна Глотова, викладачка Української чайної групи напрямку Урасенке «Чайна кімната», яка є частиною Міжнародної чайної школи Урасенке, розташованої в Кіото.

Учасники заходу «Січень. Традиції Японії» дізналися про прикрасу кадомацу, яка вважається тимчасовим житлом божества Нового року; про те, як захищаються японці від темних та злих сил за допомогою оберегів шімекадзарі та хорай кадзарі; про традиційні страви та смаколики, які спеціально готують до свят.

Звісно, усіх зацікавило, хто такі чайні люди, хотілося дізнатись про їх гостинність в останній день року, про хацугаму – свято першого чаю в новому році, про обряди першої молитви у храмах та багато іншого.

Тетяна Глотова розповіла про храм Ебісу та вшанування бога багатства, про прохання жінок у святилищі Оказакі дзіндзя або Кроличого храму, про дивовижне січневе цвітіння півонії у Парку Уэно, яке супроводжувалося 3D-прогулянкою по Google maps. За допомогою хромбуків учасники мали можливість самостійно обрати маршрути та локації, які якнайкраще розкрили лаконічність та вишуканість японських храмів та неповторність проектування парків.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!