​Мотиваційна кава: У Кропивницькому пригощали кавою і розповідали про туберкульоз

25.03.21, 11:12

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом (World Tuberculosis Day) у Кропивницькому відбулася акція «Мотиваційна кава». Акція проходить з ініціативи TBpeopleUkraine у 12 містах України, зокрема: Полтаві, Рівному, Черкасах, Дніпрі, Львові, Запоріжжі, Сєвєродонецьку, Тернополі, Кропивницькому, Чернігові, Києві, Кременчуці.

У Кропивницькому напій подавали громадські активісти БО «100 відсотків життя. Кропивницький» в паперових стаканчиках з гаслами, що висвітлюють питання туберкульозу. Також на паперових стаканчиках розміщені QR-коди. Перейшовши, людина може ознайомитись з достовірною інформацією про туберкульоз. Смачна кава була від кав'ярні «Дві кави».

- Ми прагнемо до формування толерантного ставлення до людей, яких торкнулася проблема туберкульозу, збільшення обізнаності населення про хворобу, пріоритизація та привернення уваги людей, які приймають рішення щодо розв’язання проблем туберкульозу, актуалізації питання порушення прав людей, які хворіють на туберкульоз. За інформацією ВООЗ щодня майже 4000 людей у світі втрачають життя внаслідок туберкульозу. Хвороба залишається у топі-10 причин смертності у світі, попри її виліковність, - зауважили в БО «100 відсотків життя. Кропивницький».

Проведення акції підтримали: Центр громадського здоров’я МОЗ України, БО “100% життя”, Партнерство “Зупинимо туберкульоз.Україна”, ГО “Асоціація мобільних кав’ярень”, БО “Світло Надії”.

Акцію ініційовано БО TBpeopleUkraine в рамках реалізації проекту «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні», який реалізується за фінансової підтримки The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria за підтримки з БО «100% життя» - Мережа ЛЖВ та за підтримки БО «100 відсотків життя. Кропивницький»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!