​Здоров'я людства – відповідальність кожного!

26.04.21, 13:20

У Кропивницькому відбувся ХХVI Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі, на тему "Здоров'я людства – відповідальність кожного". Вже другий рік поспіль захід проводили у режимі онлайн. Тривав він з 20 по 22 квітня 2021 року.

І хоч зазвичай фестиваль до Дня Землі проходить офлайн на найбільших сценах Кіровоградщини, формат онлайн теж виявив свої позитивні сторони. Так замість кількасот учасників, які зазвичай приїздять на захід, цього року дистанційно долучилися близько 2 тисяч конкурсантів з усіх областей України.

Фестиваль проводився у два етапи: переможці І-го відбіркового (заочного), який відбувався до 15 березня отримали запрошення на ІІ-ий завершальний (онлайн) етап.

Програма включала в себе церемонії відкриття та закриття фестивалю, за участю представників влади, всеукраїнських інституцій, громадських діячів, митців, конкурсну програму у номінаціях "Громадська думка", "Вокальне мистецтво", "Художнє читання", "Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво".

Конкурсанти всіх номінацій взяли участь у віртуальних арт-просторах, творчих майстернях, онлайн-зустрічах.

Учасники номінації "Громадська думка" упродовж всіх трьох днів долучалися до онлайн-зустрічей, на актуальні теми: "Медична реформа в Україні", "Сучасні HELTHY- тренди", "Школи сприяння здоров’ю. Реалії сьогодення", які проходили у форматі тематичних-сесій. Команди-учасниці заздалегідь готували тематичні проморолики, які презентували на сторінці онлайн-події у Facebook. Діти з усієї України активно спілкувалися з експертами, задавали питання, які їх хвилюють. Роботу тематичних сесій завершували створенням постерів за підсумками дня.

Організаторам та модераторам фестивалю вдалося створити хвилюючу атмосферу масштабного та святкового дійства, з живими емоціями та враженнями.

А по завершенню фестивалю, на адресу організаторів надходили відгуки батьків, дітей та педагогів, які брали участь у конкурсі, зі словами подяки за професійно організований захід та незабутні враження.

Організаторами фестивалю виступили Український державний центр позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України, департамент освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, Міжнародна асоціація позашкільної освіти, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!