Проєкт для підтримки хворих на стійкий до ліків туберкульоз стартував на Кіровоградщині

15.07.20, 14:00

На Кіровоградщині стартував проект «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), впроваджується РАТН та втілюється БО «100 відсотків життя. Кропивницький». Мета проєкту – підтримати хворих на стійкий до ліків туберкульоз.

- Для забезпечення якісної медичної та соціально-психологічної допомоги хворим на хіміорезистентний туберкульоз на амбулаторному етапі лікування до кожного пацієнта буде забезпечений командний підхід. Основна увага буде приділена клієнту, який має пройти лікування успішно. Мультидисциплінарна команда працюватиме окремо з кожним хворим на хіміорезистентний туберкульоз, визначатиме та забезпечуватиме потребихворого у соціально-психологічній підтримці. Лікування туберкульозу – це складний процес, який супроводжується побічними ефектами, тому консультації та підтримка соціального працівника вкрай важлива для наших клієнтів. Соціальний працівник разом з лікарем-фтизіатром, медичною сестрою ДОТ-кабінету або медичним працівником первинної ланки контролюватимуть лікування та формуватимуть прихильність до прийняття протитуберкульозних препаратів. Ми переконані, що спільними зусиллями можна перемогти туберкульоз, - коментує координатор проєкту Оксана Шершень.

БО «100 відсотків життя. Кропивницький» співпрацює з медичними закладами Кіровоградської області, в яких отримують медичну допомогу наші клієнти. Проєкт триватиме три роки, протягом цього періоду ми очікуємо надати допомогу у проходженні лікування 55 клієнтам, які хворі на стійкий до ліків туберкульоз на рік.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!