​Кропивницький має резерв для видачі крові різних груп

03.04.20, 16:00

Мешканців Кіровоградщини закликають не боятись ставати донорами під час карантину. Адже спеціалізовані заклади, такі як КЗ «Кіровоградська станція переливання крові» щодня мають заготовляти кров для забезпечення потреб пацієнтів під час лікування від анемії, деяких видів раку та інших недуг. Кров потрібна людям, які травмувалися внаслідок ДТП, нещасних випадків, стихійних лих тощо. - ідеться у повідомлені КПН« Регіональний центр громадського здоров’я»

Здавати кров та її компоненти під час COVID-19 безпечно! - стверджують фахівці ВООЗ. Тож попри оголошений карантин медики КЗ «Кіровоградська станція переливання крові» щодня працюють аби підтримувати необхідний запас крові. Водночас у закладі наголошують, що задля безпеки донорів вжили додаткових заходів для забезпечення індивідуальним захистом і медичний персонал і донорів.

«Станція переливання крові робить все від неї залежне аби спростувати міф про можливість зараження коронавірусом донорів крові та закликає теперішніх донорів та тих, хто ще не визначився не відкладати зі здачею крові, бо потреба в крові та її компонентів завжди є актуальною» - говорить головний лікар КЗ «Кіровоградська станція переливання крові» Сергій Кіба.

Лікарі констатують, що донорів з початком введення карантину поменшало. Здебільшого це волонтери із постійного складу.

«У нас є в наявності всі групи крові, в тому числі в достатній кількості навіть такі рідкісні групи крові, як IV i III резус-позитивні і резус-негативні. Наразі є резерв із 67 літрів. Ми постійно потребуємо поповнення запасів, адже ургентні ситуації не зважають на карантин», - додав Сергій Кіба.

Актуальні поради про заходи безпеки для донорів та фахівців, що заготовляють кров та її компоненти ви знайдете за посиланням

Джерело: КНП «Регіональний центр громадського здоров’я»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!