Карантин не перешкода: онлайн-сервіси служби зайнятості

19.03.20, 10:00

Карантин? Як не зупинятися в пошуку нової роботи або підборі працівників? Чим займатися, коли звичний ритм життя поки що недоступний? Скористайтеся інтернет ресурсами державної служби зайнятості, яка має найбільшу базу можливостей.

Для тих, хто шукає роботу. Служба зайнятості рекомендує переглянути актуальні вакансії, що внесені до єдиної інформаційно-аналітичної системи Державної служби зайнятості. Для цього необхідно завітати на Інтернет-ресурс Державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості» за посиланням http://www.dcz.gov.ua/. Перед Вами відкриється головна сторінка сайту, де необхідно натиснути розділ «Шукаю роботу». Якщо вас зацікавила пропозиція роботи, зателефонуйте в будь-який центр зайнятості або філію за місцем Вашого перебування та дізнайтесь про неї більше. Для цього потрібно назвати номер вакансії.

Вам необхідно підібрати персонал? Скористайтеся електронним кабінетом для роботодавця. Ви маєте можливість створити такий кабінет і спілкуватись з фахівцями служби зайнятості в он-лайн режимі зі свого комп’ютера чи мобільного телефона. Звісно, кабінет не замінює безпосереднє спілкування з працівниками центру зайнятості, проте значно підвищує його оперативність та інформаційну складову.

«Користуючись електронним кабінетом, роботодавець має змогу переглянути стан укомплектування заявлених вакансій, історію направлень центром зайнятості шукачів роботи, виконання договорів на громадські та на роботи тимчасового характеру», - повідомляє заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

Ще один онлайн-ресурс, який ми рекомендуємо відвідати всім, особливо майбутнім абітурієнтам – платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри: http://profi.dcz.gov.ua/ .

Будь-хто, у кого існує потреба у виборі або зміні професії, виборі майбутнього напряму професійного навчання, визначення схильності до підприємницької діяльності, оцінці власних здібностей та навичок та саморозвитку можуть самостійно пройти тестування у дистанційному режимі без відвідування центру зайнятості. Такий широкий набір профорієнтаційного інструментарію дозволить пізнати себе якнайкраще та рухатись далі в професійному розвитку.

Крім того, пропонуємо скористатися онлайн-ресурсом державної служби зайнятості - Освітній портал Державної служби зайнятості http://skills.dcz.gov.ua. На ньому до Ваших послуг курси, вебінари, дистанційні програми від Центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та безліч іншої цікавої інформації, яка в основному подається у відеоформаті. Зручний інтерфейс забезпечує швидкий пошук інформації в розділах: «Для роботодавців», «Для шукачів», «Для працівників ДСЗ».

Ми є й у Facebook. У разі якщо Ви шукаєте роботу і є користувачем соціальної мережі Facebook, запрошуємо скористатись інформацією, розміщеною на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості! Серед іншого, Ви зможете ознайомитись з актуальними вакансіями та цікавою інформацією з питань пошуку роботи. У рубриці «Правовий порадник шукача роботи» Ви зможете ознайомитись з правовою інформацією з питань зайнятості, зі змінами у законодавстві, що регулює питання реєстрації безробітних, надання соціальних послуг, призначення допомоги по безробіттю. Приєднуйтесь до сторінки обласного центру зайнятості!

Для роботодавців у соціальній мережі обласного центру зайнятості діє рубрика «Електронний кадровий клуб». У цій рубриці розміщується інформація щодо висвітлення положень чинного законодавства про зайнятість населення та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, у т. ч. що стосуються професійної діяльності працівників кадрових служб, а також про ті послуги, які надає своїм клієнтам.

Звертаємо увагу, що служба зайнятості продовжує працювати, у т.ч. й у телефонному режимі. Ви можете бути з нами на постійному зв’язку! Спеціалісти телефонної «гарячої лінії» за номером 0 800 50 99 66 допоможуть вам отримати необхідну інформацію або ж дізнатися контакти необхідного вам фахівця.

Нагадуємо, що на період з 12 березня до 03 квітня 2020 року призупинено проведення в центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості групових та масових заходів для населення та роботодавців



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!