​Більша частина учнів Кропивницького - хлопці

10.02.20, 16:00

Такі висновки можна зробити ґрунтуючись на результатах дослідження над яким протягом півроку працювала команда КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» протягом останнього пів року, - повідомляє Валентина Остапчук, консультантка з комунікації проєкту «Європейська хартія рівності в дії».

Під час формування «Ґендерного портрету міста Кропивницького» аналізувалися дані за 3 роки, в тому числі 40 дитячих садочків, 40 закладів загальної середньої освіти та 6 установ професійно-технічної освіти.


«Ми можемо констатувати, що у 2019 відчутно зменшилась кількість вихованців дошкілля. Це очікуваний наслідок падіння народжуваності дітей протягом останніх двох років. Водночас попри скорочення чисельність постійного населення Кропивницького ми констатуємо збільшення кількості учнів закладів загальної середньої освіти, більшість яких - хлопці. Такі тенденції треба врахувати при складанні і галузевих програм і загально міських програм з соціального розвитку. Зокрема, Програми розвитку освіти міста Кропивницького»,- зазначає Алла Волошина, координаторка проєкту «Європейська хартія рівності в дії».

Домінують хлопці і серед вихованців профтехосвітніх закладів. З 2 тисяч 275 від загальної кількості - хлопців 1235. Загалом, на основі різнобічного аналізу можна контатувати: хлопчиків у Кропивницькому народжується більше, ніж дівчаток, але, починаючи із 50-ти річного віку кількість чоловіків стає меншою. Від позначки «20 років» чоловіча смертність у 2-3 рази перевищує жіночу.

Нагадаємо, проєкт «Європейська хартія рівності в дії» реалізовується за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України (АМУ) та проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!