Асоціація Політичних Наук збирає пропозиції до законодавчих ініціатив

22.01.20, 10:00

В рамках проєкту «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень» експерти Асоці-ації Політичних Наук закликають громадських активістів, професійні групи та просто небайду-жих громадян долучатись до процесу законотворення в державі.

«Ми вважаємо, що одним з факторів збільшення політичної та правової свідомості в грома-дян має стати їх активніша участь у процесі розробки та обговорення законодавчих ініціа-тив. Так, громадська організація чи просто активіст не мають права подавати законопро-ект, проте, ніхто не віднімав у нас право делегувати свої думки, візії та ініціативи обраним нами депутатам», – розповідає про ініціативу голова Асоціації Політичних Наук Дмитро Сінченко.

В рамках проєкту заплановано збір пропозицій до існуючих законопроектів, а також ініціатив, які в майбутньому можуть стати новими законодавчими ініціативами. Окрім того «Асоціація Політичних Наук» планує проводити зустрічі експертних та професійних кіл з народними депу-татами, на яких обговорюватимуться найбільш актуальні для країни проекти Законів.

«Зараз ми залучили до нашої діяльності за проектом народних депутатів, тож маємо мож-ливість напряму передавати пропозиції та ініціативи громадян. Ми хочемо запровадити но-вий формат взаємодії між виборцями і обранцями. Щоб не один раз на 5 років приходити на дільниці і віддавати свої голоси, а постійно брати активну участь в роботі парламенту», - зазначила Юлія Бочарова-Туз, аналітикиня проєкту.

Пропозиції та поправки щодо існуючих законопроектів, а також ідеї для нових законодавчих ініціатив приймаються на електронну адресу Асоціації Політичних Наук presscentr5@gmail.com . Проєкт «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень» триватиме до кінця трав-ня. Він реалізується в межах Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократи-чне представництво», що виконується Фондом Східна Європа.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!