Відеокамери як запобіжник порушення правил благоустрою

05.08.19, 14:00

Перші факти відеофіксації викидання сміття перед заїздом на територію полігону побутових відходів в Гайвороні, які оприлюднені у соціальних мережах стали приводом для численних публікації в ЗМІ та хвилі обговорень. Тож ми вирішили, що досвід роботи Гайворонської міської ради може стати в нагоді іншим керівникам території - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

«Громадяни не обтяжуючи себе заїздом на територію полігону побутових відходів, звалюють сміття прямо на дорозі, біля паркану звалища, на недобудовану об’їзну дорогу, в лісопосадки поблизу. А потім нарікають на безлад, що самі ж утворили» - таку інформацію містило повідомлення Гайворонської міської ради.

Ситуація не одного дня тож в посадовці вирішили діяти. З міського бюджету було виділено кошти на придбання 2 камер відеоспостереження, кожна з яких живляться автономно від сонячної батареї. Весь комплекс разом з монтажем обійшовся міському бюджету близько 50 тисяч гривень Відео з камер спостереження передається на монітори міської ради, комунального господарства та місцевого відділу поліції. Висока якість відеосигналу дозволяє розпізнавати номери транспортних засобів порушників правил благоустрою, а зафіксовані матеріали можуть розглядатися в якості доказів правоохоронними структурами.«За два перші дні роботи на основі матеріалів відеоспостереження було складено 5 протоколів за статтею 152 Адміністративного Кодексу України: «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Порання: накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - таку інформацію ми отримали від Романа Волуйка, Гайворонського міського голови.

Він також підкреслив , що над питанням благоустрою у Гайвороні систематично працюють протягом останніх років. За кошти бюджету міста вже придбано сміттєвоз із боковим завантаженням та нові контейнери, побудовано майданчики для роздільного збору сміття. Останнє придбання - бульдозер, який зокрема, працює для впорядкування місцевого сміттєзвалища. Нинішнього року техзагін комунального господарства поповниться ще одним сміттєвозом, але вже із заднім завантаження.

«Встановлення та оприлюднення даних з камер спостереження отримало схвальні відгуки містян, які переймаються чистотою вулиць і повітря в місті. З порушниками - будемо працювати, але ми і зараз бачимо, що їх кількість стала в рази менша чи то оприлюднення, чи то складені протоколи подіяли не скажу. Зараз важливо, що ми стали на цей шлях і впевнено рухаємось по ньому» - додав Роман Волуйко.

текст - Валентина Остапчук



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!