Рішення влади, яке порушує конституційні права громадян

23.10.14, 18:07

Сьогодні більше двохсот кіровоградців, незважаючи на значне похолодання та дощ, зібрались на площі Героїв Майдану. Рідні та близькі співробітників правоохоронних органів Кіровоградщини зібралися на мітинг захисту фінансових прав.

Спонукало городян до таких рішучих дій прийняте нещодавно Кабінетом Міністрів України рішення щодо примусового переведення у державні банки рахунків, пов'язаних із “виплатою грошового забезпечення та заробітної плати військовим, працівникам стратегічних державних підприємств тощо.

Дане рішення Кабміну викликало шквал обурення у суспільстві. Адже такі дії є порушенням законодавства України, а саме ст. 25 Закону України “Про оплату праці”. Небайдужі кіровоградці відреагувати на таке свавілля влади закликами до дотримання своїх конституційних прав та свобод.

Мітингувальники звернулись до місцевих чиновників з вимогою донести думку народу до керівництва країни, а саме до Президента України Петра Порошенка, як гаранта Конституції, та до Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка, які разом з народом боролись за права, гарантовані Конституцією, на Майдані і обіцяли відстоювати демократичні свободи народу.

“Нас змусило вийти на вулицю рішення, яке порушує конституційні права громадян України, - розповідає Лариса Олександрівна, родичка співробітника однієї з силових структур області. - Сьогодні ми зібралися для того, щоб захистити самих правоохоронців, рятувальників, всіх, хто носить погони та вартує наш спокій. Влада, користуючись тим, що ці люди не мають права на акції протесту та не можуть захистити себе самі, віддає злочинні накази. Міністри та керівники служб не здійснюють письмових наказів. Вони користуються “телефонним правом” та під загрозою звільнення примушують керівників переводити своїх підлеглих до державних банків. Чому нова влада дозволяє собі порушувати закони? Ми нагадаємо їм про Майдан, якщо потрібно - зберемо новий”.

“Вони користуються тим, що їхні підлеглі не мають права на відкриті протести, - додає кіровоградка Оксана, родичка силовика, - тому ми, їхні жінки, сестри, матері, діти, всі члени родин вийшли на цей мітинг, щоб захистити їх права та сказата “Ні” свавіллю нової влади. Хто як не ми підтримає наших близьких?” Сформулювали свої вимоги кіровоградці у відкритому листі до Кабінету Міністрів України.

Відкритий лист-звернення до Кабінету Міністрів України від громади міста Кіровограда

Ми, чисельна громада міста Кіровоград, вимагаємо:
- Скасувати рішення Засідання Кабінету Міністрів України від 11.09.2014 р. про забезпечення укладання договорів з державними банками щодо виплати заробітної плати працівникам силових структур.
- Забезпечити дотримання вимог ст.60 Конституції України щодо недопустимості виконання явно злочинних розпоряджень чи наказів.
- Забезпечити конституційне право кожного на свободу вибору, а саме виконання вимог ст.ст.24, 25 Закону України “Про оплату праці” щодо вільного вибору банку для отримання заробітної плати.
- Не допустити вирішення проблем державних банків за рахунок населення України.

Громада міста Кіровограда



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!