​Timetoinvest! Форум з енергоефективності пройшов у Кропивницькому

31.05.19, 14:00

Днями у Кропивницькому пройшла галузева сесія муніципального інвестиційного форуму "Time to invest" на тему "Будівництво. Енергозбереження. Архітектура”, в рамках якої експерти та гості обговорювали проблемні питання у цих галузях, а також поділились своїми думками та пропозиціями щодо їх реформування.

Форум зібрав велику кількість учасників, серед яких були як жителі Кропивницького, так і гості нашого міста. Основна мета — консолідація представників різних регіонів України у сфері будівництва та енергозбереження. Варто відзначити, що проведення форуму стало вже традиційним для нашого міста. “Це значить, що керівництво і громада міста думають про своє майбутнє і мають серйозні наміри, як щодо співпраці з інвесторами, так і розвитку, забудови, енергозбереження нашого міста”, зазначив у вступному слові почесний гість заходу — секретар міської ради Андрій Табалов. Окрім міської ради організаторами форуми також стали Центральноукраїнська спілка будівельників та Конфедерація будівельників України.

Форум містив у собі два тематичні блоки: спочатку слово мали спікери — гості заходу, які виступали з доповідями: керівник Директорату з технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуду, директор Конфедерації будівельників України Віталій Грусевич, заслужена архітекторка України Ганна Бондар, президент спілки виробників будівельних матеріалів Іван Салій, та інші.

Зокрема, Ганна Бондар представляючи напрям роботи Директорату, зазначила, що успіх країни залежить від успіху міст, а тому наразі важливо створити комфортні умови для розвитку цих галузей на місцях, тобто в окремих регіонах нашої країни.

Віталій Грусевич, представляючи Конфедерацію будівельників України, яка виступила одним із організаторів форуму, окреслив головні проблеми, які існують на даний момент у будівельній галузі.

У другій частині заходу, учасники форуму змогли поділитись на дві платформи : практичну та дискусійну. Практична платформа передбачала виступи спікерів, які представляючи свої кейси, зосереджувались на практичному втіленні заходів з енергоефективності, а також взаємозв'язку громади та влади по їх реалізації.

Тема енергоефективності сьогодні є дуже важливою та обговорюваною, хоч і не є новою для нашої країни. Сьогодні в економічно розвинених країнах вже знають та розглядають енергоефективність, економію енергоресурсів і скорочення викидів як очевидну умову конкурентоспроможності компаній і наявності доступного та чистого джерела енергозабезпечення у майбутньому .На сьогодні ефективне використання енергоресурсів є найбільш важливим і економічно доцільним, але в той же час, найменш використовуваним і найменш зрозумілим способом підвищення як рівня життя кожного, так і життя в умовах збереження довкілля.

Автор - Олександр Нікітін, фото - Олена Карпенко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!