П'ятий ІТ-фестиваль Vesnasoft пройшов у Кропивницькому

21.05.19, 10:00

Минулої суботи у Кропивницькому пройшов п'ятий ІТ-фестиваль Vesnasoft 2019. Це щорічний і найбільший у області Молодіжний ІТ-фестиваль, який цього разу зібрав близько 800 відвідувачів. Організатором свята - Школа програмування Ш++, - цього разу зібрали 30 000 грн на проведення заходу на спільнокоштовій платформі Biggggidea.com. Також подарунками та їжею організаторів підтримали партнери.

З 10:00 до 17:00 всі бажаючі могли взяти участь у виставці інновацій, де можна було також пройти квести (за проходження яких у кінці фестивалю проводився розіграш призів). Завданням було пройти якомога більше квестів і зібрати найбільшу кількість позначок (одна за проходження одного завдання).

Найяскравішими квестами (завданнями) були:
Бомба
Робогольф
Робостіл
СамСобіКухар
Морзянка
Мікроскоп
Тато Карло
Селфі на папері
Шліфування монеточок
Джимхана

Переможці отримали: рюкзак від партнеру фестивалю "Київстар", кепки і сумки від партнеру "Code Club UA". Паралельно з виставкою проходило ІТ-змагання. Учасники (25 чоловік з Кропивницького, Дніпра) мали створити у тривимірному світі невелике тривимірне творіння зі 100 різних блоків (куби, палиці, плитки). Участники мали 5 годин на виконання завдання. У результаті отримали: ракету, дракона, фонтан, факела. У цьому завданні учасникам допомогло знання математики (для створення різних ефектів).

Переможці ІТ-змагання:

1 місце - Діма Карауш, який створив фігуру куб і отримав рюкзак від партнеру "Київстар", навушники Xiaomi, футболки організатора фестивалю - Школи програмування Ш++.

2 місце - Ігор Забудько та Женя Молчанюк, які створили дракона і отримали рюкзаки від партнеру "Київстар" і футболки від організатора фестивалю - Школи програмування Ш++.

3 місце - Кирил Авраменко та Денис Ященко створили ракету і отримали у якості проза футболки від організатора фестивалю - Школи програмування Ш++.

До фестивалю долучилися близько 40 волонтерів, які дізнавшись про необхідність допомогти, погодилися безкоштовно працювати весь день на заході. Традиційно після вручення призів всіх учасників і гостей пригостили тортом.

Сторінка ― https://www.facebook.com/vesnasoft.org/

Подія ― https://www.facebook.com/events/348291809334463/

Партнери фестивалю: ІТ-компанія Onix, мережа супермаркетів Файно маркет, компанія Київстар, гриль-паб "Гарячі перці".



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!