​Служба зайнятості долучилась до виставки «AgroExpo-2018»

27.09.18, 18:00

У Кропивницькому відкрилася міжнародна агропромислова виставка з польовою демонстрацією сільськогосподарської техніки та технологій «АгроЕкспо-2018». Вона є однією з провідних, на сьогоднішній день, аграрних подій не тільки центрального регіону, але і взагалі України. Цьогоріч виставка проводиться вже вшосте і наразі вже здобула статус міжнародної.

Слід зазначити, що експозиція виставки є вагомим ресурсом інформації для молодих людей, які обирають професію або робоче місце. Адже саме тут вони знайомляться з новітніми технологіями, сучасною технікою, спілкуються з представниками різних професій та роботодавцями. Цього року на виставці працює «Всеукраїнський освітній ярмарок», на якому представлені навчальні заклади Києва, Одеси, Дніпра, Миколаєва, Кривого Рогу, Умані та Кропивницького, які готують фахівців для агропромислового комплексу.

Окремим блоком, у рамках виставкового заходу, організовано роботу консультпунктів служби зайнятості. Робота профорієнтаційної локації служби зайнятості спрямована на допомогу молоді у виборі професії, навчального закладу та місця роботи. В інтерактивній формі молоді люди знайомляться зі світом професій, оцінюють свої знання щодо їх змісту та знарядь праці. Учні та студенти з інтересом проходять профорієнтаційне тестування з метою визначення професійної спрямованості, нахилів та індивідуальних особливостей, отримують консультації фахівців.

За допомогою автоматизованої програми «Конструктор резюме» охочі мають змогу скласти резюме. Крім того, шукачам роботи надаються консультації щодо ефективної самопрезентації, використання джерел інформації про вільні робочі місця, підготовки до співбесіди з роботодавцем. У рамках заходу презентуються актуальні вакансії регіону. Також працюють консультпункти з надання послуг роботодавцям та юридичних питань, де учасники виставки матимуть змогу отримати кваліфіковані консультації фахівців з питань зайнятості, нових форм роботи служби зайнятості, сучасних сервісів та ін.

Участь у подібних заходах дає можливість і презентувати послуги служби зайнятості, і провести інформаційно - роз’яснювальну роботу серед населення, і налагодити контакти з роботодавцями – учасниками виставки.

Кіровоградський обласний центр зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!