​У розпал літа: як відбулася «Школа Толерантності» у Кропивницькому

24.07.18, 10:00
Авторка фото - Олена Карпенко
Авторка фото - Олена Карпенко

З кожним новим тренінгом «Школа Толерантності», що її проводить команда «Гендер Зед» (м. Запоріжжя), набуває все більшої популярності. Тому, разом з партнерами та за підтримки донорів, «Гендер Зед» намагається зробити школу ближчою для всіх майбутніх учасників та учасниць.

Нещодавно «Школа Толерантності», темою якої була сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність, пройшла у Кропивницькому. Навчання об’єднало ідеями рівності журналістів та журналісток – як практикуючих, так й тих, хто ще навчається у виші. а також медіа-активістів і блогерів. У тандемі з «Гендер Зед» до організації та проведення тренінгу долучився кіровоградський «Прес-клуб реформ». Тренерками виступили Ольга Гріднєва та Вікторія Талашкевич.

Окрім базової інформації про сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність, учасники та учасниці тренінгу отримали практичні поради з написання матеріалів про ЛГБТ-людей, що є актуальним у світлі проведення КиївПрайду та непрофесійної подачі інформації деякими ЗМІ, яка все ще має місце. Несподіванкою для учасників та учасниць «Школи» у Кропивницькому стало те, що «живою книгою» виступив один з учасників заходу – хлопець-гей.

- Щиро дякуємо всім участь, активність, позитив, конструктив – за радість спілкування і ваші інсайти, за емоції і знаннями, якими ви ділилися! Від імені "Прес-клубу реформ" висловлюємо подяку «Гендер Зед» за те, що обрали нас партнерами у рамках цього проекту і донорам – за те, що дали можливість втілити давно омріяні тренінги на Кіровоградщині!» – відгукується Вікторія Талашкевич.

Нагадаємо, що вже оголошено набір на Школу Толерантності з питань СОГІ, яка пройде з 17 по 19 серпня 2018 року. Під час тренінгу розглядатиметься базова інформація стосовно ЛГБТ, сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності (СОГІ), стереотипи та міфи щодо ЛГБТ-суспільства, феномену гомосексуальності і трансгендерності, коректна лексика, етичні норми під час роботи. Учасники матимуть можливість поспілкуватися в неформальній атмосфері з «живими книгами» – представниками ЛГБТ-спільноти.

Участь у тренінгу безкоштовна. Організатори відшкодовують витрати на проживання, харчування, проїзд учасників та учасниць проекту у разі присутності на всіх сесіях тренінгу. Тренінг проходитиме повних три дні. Участь в тренінгу протягом всього періоду є обов'язковою умовою. У разі потреби організатори надають підтвердження відсутності на роботі/навчальних заняттях (офіційний лист). Організаторами тренінгу виступають благодійний фонд «Гендер Зед» та НРО «Прес-клуб реформ».

Щоб взяти участь в заході, будь ласка, заповніть аплікаційну форму: https://goo.gl/forms/kxfrCdJkXlp5msPo1 Заявки приймаються включно до неділі, 04 серпня 2018 року. У разі виникнення запитань звертайтесь за телефоном: 0957635953 або електронною поштою: sobko.genderz@gmail.com



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!