Ресторанний та готельний бізнес: як розвивається індустрія гостинності у Кропивницькому

02.10.18, 18:00

Гості та спікери форуму
Гості та спікери форуму
Міська рада міста Кропивницького спільно із Клубом рестораторів провела у п'ятницю 28 вересня галузеву сесію «Ресторанний та готельний бізнес: індустрія гостинності» Муніципального інвестиційного форуму «TIME to INVEST» - у рамках ділової програми Міжнародної агропромислової виставки «АГРОЕКСПО – 2018».

Як зазначив на початку зібрання директор Департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Міськради Андрій Паливода, метою форуму було об'єднати професіоналів індустрії гостинності та експертів консалтингу міста, області та України для обміну знаннями та досвідом.

Андрій Паливода
Андрій Паливода
І це насправді вдалося – більш ніж сотня учасників та учасниць не тільки із Кропивницького, але й з інших куточків області та з інших регіонів України завітали на Форум. Від спікерів вони дізналися про сучасні тенденції та креативні новинки готельно-ресторанної галузі, обмінялися практичним досвідом, отримали об'єктивний аналіз ринку та ексклюзивну експертну інформацію з перших вуст.

- Ми раді співпраці із міською радою, адже це можливість налагодити конструктивний діалог заради розвитку Кропивницького, - зазначив під час виступу Президент Клубу рестораторів Кропивницького Олександр Бронза. Він зробив цікаву доповідь про переваги і ризики франчайзингу, як способу ведення бізнесу загалом та відкриття кафе зокрема.

Олександр Бронза
Олександр Бронза
Цю тему – пошуку оптимальних схем фінансування малого та середнього бізнесу, - продовжила у своєму виступі заступниця начальника регіонального відділення Банку «Південний» Наталя Кірєєва. Вона презентувала присутнім інноваційну технологію, яка дозволяє власникам, зокрема, готелів блокувати певні кошти на рахунках клієнтів для того, щоб гарантувати оплату тих чи інших послуг, використаних, але не оплачених гостем готелю.

Володимир Колесник
Володимир Колесник
Оскільки саме активізація залучення інвестицій у сферу готельного бізнесу стала однією з причин проведення форуму, надзвичайно актуальним став виступ експерта із міста Запоріжжя, адже це був власник хостелу «Dream Hostel» Володимир Колесник. Він розповів про стандарти та цінності національної мережі «Dream Hostel» та розкрив перспективи розвитку хостелів в Україні.

- У кожному обласному центрі в Україні, у тому числі у Кропивницькому, можуть успішно існувати 1-2 хостели на п’ятдесят і більше місць кожен, головне – давати гостям якісні послуги за відповідною ціною, - наголосив Володимир Колесник.

З ним погодився і співзасновник Школи готельного бізнесу «MICHELLE» Олександр Чорний, який приїхав на Форум із столиці. У своїй доповіді про можливості та ризики готельного бізнесу у Кропивницькому експерт наголосив, що туристичний розвиток міста має початися із розвитку інфраструктури локації, маркетингу та комунікації.

Олександр Чорний
Олександр Чорний
Яскравим завершенням форуму став виступ власниці компанії «ITA Dream» Алли Шаркової, яка не тільки розкрила секрети ресторанного текстилю, але й запросила юнаків та дівчат модельної агенції «MIX models», котрі продемонстрували одяг для працівників HoReCa (готелі, ресторани, кафе), а також артистів балету «Три з половиною», які влаштували справжнє акробатичне шоу.

Алла Шаркова
Алла Шаркова
Організатори Форуму переконані, що досвід, отриманий його учасниками та учасницями, дозволить вже у найближчому майбутньому покращити інфраструктуру у місті, збільшити потік туристів до Кропивницького та вдосконалити здібності людей, які хочуть розвиватися у даному напрямку.
Команда Департаменту
Команда Департаменту

Текст - Вікторія Талашкевич, фото - Олена Карпенко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!