Три роки децентралізації: місцевій владі передаються ресурси та повноваження

07.02.18, 13:31

Ухвалений 2015 року Закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад» дав старт адміністративно-територіальній реформі. Проміжні результати, історії успіху і проблеми поточного моменту під час Національного прес - клубу за участі регіональних журналістів озвучили Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

За словами Олександра Саєнка, зараз місцевій владі передано дуже багато ресурсів та повноважень, - а відповідно від того, як ними розпоряджаються залежить якість життя людей. Міністр переконаний, що для ефективного використання ресурсів потрібно розуміти регіональні проблеми та радитися з громадами щодо напрямків спрямування коштів.

В свою чергу виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, наголосив, що щорічне зростання місцевих бюджетів – близько 30%.

«Законодавче поле з децентралізації достатньо якісно сформовано. Зараз стоїть питання його імплементації і впровадження цих змін. Коли громада матиме відповідну стратегію економічного розвитку, – тоді той ресурс, який на сьогодні є, буде ефективно використовуватись», - підкреслив він.

Повну версію виступу виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана можна переглянути за посиланням. https://www.youtube.com/watch?v=Q2W6yiqMF5s&feature=youtu.be

Валентина Остапчук , регіональнийконсультант з питань комунікації Офісу реформ Кіровоградського РВ АМУ




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!