Петрівські школярі «приміряли» військову професію

14.10.17, 14:00

Напередодні свята Покрови, Дня козацтва і захисника України, до старшокласників КЗ «Петрівське НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – гімназія» завітали в.о. військового комісара Петрівського районного військового комісаріату Олег Откидач, начальник відділення по комплектуванню та призову Сергій Кицела та фахівці районного центру зайнятості.

Метою візиту стало спілкування з педагогами та учнями школи щодо патріотичного виховання підростаючого покоління. Розпочала зустріч фахівець центру зайнятості Тетяна Біденко. Разом із старшокласниками, за допомогою методу «мозковий штурм», вони визначили основні риси професійного військового: ерудиція, шляхетність, відвага, відповідальність, патріотизм та самовідданість справі. Під час виступів, представники районного військового комісаріату наголошували, що наш народ і українська армія єдині у своєму прагненні до миру.

«Наша мета, – зазначив О. Откидач, – оберігати мир і безпеку України. Наше завдання – не допустити ворога на мирну територію. Ми маємо зробити усе для того, щоб як і раніше, діти могли навчатися у школах, їхні батьки спокійно працювати, пенсіонери отримувати пенсії. Для цього і проводяться військові навчання». Крім того, виступаючі наголосили на тому, що усі українці повинні берегти і поважати свою культуру та символи Батьківщини: «У нас сильна нація, ми маємо козацький гарт, тож повинні вміти обороняти свою країну».

Кульмінацією зустрічі стала можливість ознайомитись із засобами захисту бійців ЗСУ: учням запропонували приміряти бронежилет та захисний шолом. Жоден хлопець не залишився байдужим до такої можливості і навіть дівчата із задоволенням приміряли справжню армійську амуніцію, роздивлялися індивідуальну аптечку та медикаменти, які до неї входять. На закінчення зустрічі гості і школярі із задоволенням фотографувались на згадку і домовились про те, що господарями наступної зустрічі стануть військові, які радо ознайомлять школярів з особливостями професії захисника України.


Т. Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості Петрівського районного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!