Довідку про відсутність судимості можна замовити онлайн

28.09.17, 14:00

Від сьогодні довідку про відсутність судимості можна замовити онлайн - безкоштовно, 24/7. Така довідка видається Департаментом інформаційних технологій МВС та сервісними центрами МВС.

Довідка потрібна для: оформлення на роботу, оформлення візи при виїзді за кордон, участі у тендері, здійснення усиновлень та встановлення опіки, оформлення громадянства, поновлення документів, отримання дозволу на володіння зброєю тощо.

“Щороку громадяни подають близько 800 000 запитів на отримання довідки. Ця послуга завжди була пов’язана з бюрократією та корупцією. Новий сервіс ліквідує ці проблеми та максимально спростить отримання послуги для громадян. Відтепер працює зручний сервіс - можна замовити довідку в онлайн-режимі у “2 кліки” та отримати електронне інформування про готовність документу” – зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Запуск послуги Міністерством внутрішніх справ України відбувався спільно з Державним агентством з питань електронного урядування України за підтримки програми EGAP, що фінансується Швейцарською Конфедерацією і виконується Фондом Східна Європа.

Щоб замовити Довідку онлайн, необхідно:
- зайти на сайт mvs.gov.uaабо hsc.gov.ua;
-зареєструватися через ЕЦП*або BankID;
- заповнити форму, вказавши зручний СЦ МВС;

- отримати повідомлення про готовність документу або перевірити статус готовності довідки онлайн;

- забрати довідку в обраному сервісному центрі МВС.

Довідка про відсутність судимості також необхідна всім учасникам державних тендерів. Тепер більше 200 тисяч учасників системи закупівель Prozorro,які щороку звертаються за Довідкою, зможуть і замовити, і подати довідку онлайн, cкориставшись ЕЦП (електронним цифровим підписом*).

Нагадуємо, що сервісні центри МВС України видають довідку про відсутність судимості з 1 лютого 2017 року. Це нововведення значно розширило географію надання послуги та спростило сервіс для громадян. Проконсультуватися щодо послуг сервісних центрів МВС можна за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на поширені питання та корисну інформацію шукайте на сайті hsc.gov.ua.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!