10 безробітних здобули нову професію

23.09.17, 18:00

Одним із найважливіших напрямків соціальної підтримки громадян, які з тих або інших причин втратили роботу і прагнуть у найкоротші терміни повернутися до активної трудової діяльності, є система організації професійного навчання. Слід зазначити, що це процес набуття та удосконалення професійних знань, умінь та навичок особи відповідно до її здібностей, що забезпечують відповідний рівень професійної кваліфікації для професійної діяльності та конкурентоспроможності на ринку праці.

За сприяння Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості 10 безробітних, у тому числі одну особу з числа демобілізованих учасників антитерористичної операції, обравши нову для себе професію «Кухар», навчалися на базі ДНЗ «Кіровоградського професійного ліцею ім. Героя Радянського Союзу О.Є.Єгорова».

Упродовж шести місяців поточного року слухачі пройшли повний курс навчання, вивчали технологію приготування страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь; правила складання банкетного меню; приготування різних видів тіста та виробів з нього; ознаки доброякісності харчових продуктів; умови, строки зберігання та реалізації сирої та готової продукції.

На екзаменаційний іспитбули запрошені роботодавці м. Кропивницького – ФОП Болотнов В. Е., ФОП Довбуш Л.В.,ФОП Пономарьова Т.Г. та ін. Під час складання слухачами іспиту працедавці змогли побачити рівень знань та практичних навичок майбутнього працівника, адже кожен слухач представив власноруч приготовлені страви. Одразу ж була проведена співбесіда та напрацьовані перспективи подальшого працевлаштування слухачів.

За словами слухачів, завдяки власній наполегливості й старанності в навчанні, прагненню оволодіти секретами нової професії, а також досвідченим викладачам, їм вдалося під час іспиту успішно продемонструвати набуті теоретичні знання, практичні навички та отримати свідоцтво державного зразка з присвоєнням кваліфікації «кухар 3-го розряду». Колишні безробітні, а сьогодні кваліфіковані кухарі, працюють у ресторанах, шкільних їдальнях, кафе м. Кропивницького та Кіровоградського району.

О. Чумаченко, начальник відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!