Великодні дива для тих, хто не мав їх у дитинстві

14.04.17, 14:00

Підготовка до свята завжди наповнює дім запахами та звуками щастя. Напередодні Великодня це - аромати свіжоспічених пасок, яскраві барви писанок та крашанок та теплий вітерець весняних днів. Проте, трапляється і так, що ці світлі моменти не стали частиною життєвого досвіду людини... Проте, це не привід опускати руки, вважає директорка Кіровоградського обласного соціальному центрі матері та дитини Інна Жолобова. Новий досвід може змінювати життя на краще, особливо, якщо жінка, що мала негаразди у минулому тепер має будувати майбутнє для себе та своєї дитини.

Щоб долучити підопічних центру до великодніх традицій, для жінок у чистий четвер влаштували два корисні та приємні майстер-класи.

За сприяння і участі депутатки Валентини Яремчук підопічні центру долучились до дивовижного світу писанки. Завідувачка відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею Олена Степанок розповідала жінкам про традиції та символіку писанок. Жінки вчились розмальовувати писанки декількома способами та дізнавались про головні секрети писанкарства. Проте, писанка - не єдине, що можна робити з яєць. Маріанна Маковей, завідуюча відділом дитячого та сімейного читання Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка навчила молодих мам як за технологією ляльки-мотанки прикрасити свою оселю пасхальним декором.

По обіді приємні передсвяткові клопоти не закінчились. За допомогою представниці Прес-клубу реформ Ольги Гріднєвої та за сприяння керівництва ДНЗ "Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг" жінок навчали готувати паски. Майстер-клас з приготування тіста провела досвідчена майстриня Олена Коржавіна, яка має за плечима не лише роки смачного досвіду, але й численних вихованців, які наразі є успішними кухарями. До речі, двоє учнів ліцею - Ліза та Сергій асистували у навчанні. Поки тісто сходило, дізнавались про походження і релігійний зміст свята від сестри Софії Дереш, Катехита парафії Різдва Святого Івана Хрестителя.

Ще кілька годин випікання - і у центрі оселився чарівний аромат свята...

А справжнім дивом було те, що дітки протягом всього дня, присвяченого таким приємним клопотам, не заважали своїм матусям, чемно очікуючи на вільну хвилинку.

До речі, допомоги молоді матусі, що пинились у складних обставних потребують постійно. Маєте можливість допомогти? Речами, навчанням, підтримкою? Звертаєтесь у центр, с. Нове, вул. Металургів, 2, тел. 0(522) 27-70-59

Cпеціальный рахунок для перерахування благодійних коштів:

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «КІРОВОГРАДСЬКИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР МАТЕРІ ТА ДИТИНИ» КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Код ЄДРПОУ 38211960
Р/р 31554301182221
МФО 823016
Банк ГУДКСУ у Кіровоградській області

Призначення платежу: Код 25020100 Благодійна допомога , від кого, через кого…»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!