Cонячні панелі встановлюють у малих селах Кіровоградщини

09.03.17, 10:00

На Кіровоградщині три маленьких села Олександрійського району - Лікарівка, Тарасівка та Піщаний Брід - вже активно використовують альтернативні джерела енергії. Це вирішує одразу кілька актуальних для них проблем: від економії коштів у сільському бюджеті до оперативного монтажу вуличного освітлення. Про це пише сайт "Гречка" - із посиланням на блогерку Наталію Луценко.

Головну вулицю в селі Тарасівка, наприклад, сьогодні освітлює п’ять світлодіодних ліхтарів на сонячних панелях. Установити нову систему освітлення змогли за місцевий кошт. Село її вже давно потребувало, але через дороговартісність послуг Олександрійського РЕМу, не могло собі цього дозволити. Загальна вартість «вулиці сонячних ліхтарів» – 130 тис. грн., а одного ліхтаря – 26 тис. грн.. Її монтаж здійснило місцеве підприємство ТОВ «Еко-Біо-Тех».

«Нову систему встановили ще в листопаді 2016-го. – розповідає Михайлівський сільський голова Сергій Гаврилов. - Всього 5 автономних стовпів, кожен з яких складається з сонячної панелі, світлових датчиків, діодного світильника, акумулятора і системи налаштування».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!