​Кока-Кола та Освіторія допомагають вихованцям інтернату підготуватися до успішної здачі ЗНО

07.10.16, 16:00

Компанія «Кока-Кола Беверіджиз Україна» та громадська спілка «Освіторія» оголосили про вихід Програми розвитку соціально незахищеної молоді на національний рівень. У Кіровоградській області учні 11 класу Добровеличківського інтернату матимуть можливість пройти спеціальні онлайн-курси iLearn для підготовки до здачі ЗНО. Загалом протягом 2016/2017 навчального року програма буде реалізована у 5 областях України — Донецькій, Вінницькій, Кіровоградській, Львівській та Закарпатській.

«Ми раді приєднатися до проекту, адже інформаційні технології є невід’ємної частиною навчального процесу наших вихованців сьогодні майже всі уроки проходять з використанням комп’ютерів. Крім того, ми особливо цінуємо, що до наших професійних викладачів, які готують дітей до ЗНО, долучаються нові люди, в тому числі спеціалісти, які безпосередньо займаються складанням тестів. А отже, діти отримають новий досвід і більше можливостей реалізувати свій потенціал у майбутньому», — розповіла Катерина Ковальська, Директор Добровеличківської ЗОШ-інтернату.

Впроваджуючи комплексний підхід, «Кока-Кола» і «Освіторія» подбали про те, щоб зацікавити дітей і допомогти їм легше пройти процес навчання. Випускники спершу отримують всю необхідну інформацію про ЗНО, умови вступу і навчання у різних закладах, а також популярність спеціальностей та їх попит на ринку праці. Перш ніж розпочати опанування предметів, випускники проходять тестування для виявлення особистісних здібностей кожного, щоб визначитися з напрямом майбутньої професії. Частиною програми є також персональні консультації з психологом, тренінги з мотивації.

«Кока-Кола в Україні послідовно реалізовує стратегію допомоги соціально незахищеній молоді. Даний проект спрямовано на створення передумов для отримання кращої освіти та гідного працевлаштування для майбутніх випускників шкіл-інтернатів та сиротинців. Ми ставимо перед собою доволі амбітну мету: до 2020 року допомогти 25-ти тисячам соціально незахищених юнаків і дівчат отримати краще майбутнє», — підкреслив Андрій Бублик, Директор із зв’язків з громадськістю та державними установами компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна».

Запуск Програми відбувся минулого року, коли в центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто» у м.Святогірську (Донецька обл.) був запроваджений освітній проект iLearn, створений для системної підготовки учнів 11 класу до успішної здачі ЗНО. Онлайн-курси iLearn відповідають програмі ЗНО та містять відеолекції, комп’ютерні тести, матеріали для самопідготовки та вебінари з лекціями викладачів вишів. Програма iLearn дозволила значно збільшити кількість випускників «Смарагдового міста», які вступили до вузів чи технікумів — 52% учасників програми сьогодні стали студентами.

У 2016 році компанія «Кока-Кола Беверіджиз Україна» відкрила 8 комп’ютерних класів у школах-інтернатах, які долучилися до програми, і забезпечила випускників технічною базою для підготовки.

«Ми працюємо з молоддю, яка має найменші шанси, створюємо можливості і даємо практичні сучасні інструменти для ти x, хто готовий навчатися. Спільними зусиллями разом з партнерами, керівництвом шкіл-інтернатів ми допомагаємо талановитим учням з інтернатів, дитячих будинків та малозабезпечених сімей отримати академічні знання для успішного складання ЗНО і вступу на бюджетну форму навчання », — зазначила Зоя Литвин, Голова громадської спілки «Освіторія».


Про «Кока-Кола Беверіджиз Україна»

ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» — лідер українського ринку безалкогольних напоїв, офіційний ботлер The Coca-Cola Company. «Кока-Кола Беверіджиз Україна» виробляє широкий вибір безалкогольних напоїв у різних категоріях: солодкі газовані напої, соки, вода, енергетичні напої та холодні чаї. Компанія дотримується принципів сталого розвитку з метою створення цінностей для свого бізнесу і для суспільства. Ця політика передбачає задоволення потреб споживачів у виборі безалкогольних напоїв, заохочення відкритих робочих стосунків, ведення бізнесу в умовах дбайливого ставлення до навколишнього середовища та здійснення вагомих внесків у соціально-економічний розвиток місцевих громад. Для отримання більш детальної інформації завітайте на http://www.coca-colahellenic.com.ua. За додатковою інформацією звертайтеся: Наталія Нікітіна, Менеджер із зовнішньої комунікації ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», тел. +38 (044) 490-07-07, natalia.nikitina@cchellenic.com

Про Громадську спілку «ОСВІТОРІЯ»

«Освіторія» — це неприбуткова громадська спілка, метою якої є розвиток та реформування освіти в Україні. «Освіторія» прагне підняти сучасну українську освіту на міжнародний рівень, створити можливості для навчання дітей за передовими стандартами та поєднати кращі вітчизняні традиції викладання з найсучаснішими міжнародними освітніми техніками та інноваціями. Метою «Освіторії» є розбудова освітньої галузі. Цьому сприяє широка направленість її ініціатив: створення шкіл, впровадження благодійних освітніх проектів, таких як iLearn та «Перша професія», підвищення кваліфікації українських вчителів, співпраця з урядовими установами, залучення до освітніх програм іноземних фахівців. У співпраці з іноземними та міжнародними організаціями «Освіторія» впроваджує нові технології та методи освіти, щоб надати українським педагогам можливість професійного розвитку, забезпечити їх освітніми інструментами нового покоління. Для отримання більш детальної інформації завітайте на http://osvitoria.org/.За додатковою інформацією звертайтеся: Керівник благодійних проектів та програм ГС «Освіторія» Анна Сидорук, тел. +38 (098) 343-53-33, saa@osvitoria.org.

Про проект iLearn

iLearn — це всеукраїнський освітній соціальний проект громадської спілки «Освіторія» та команди Enactus КНЕУ, створений за підтримки K.Fund. Мета відкритої онлайн-платформи — допомогти талановитим учням з інтернатів, дитячих будинків та дітям з малозабезпечених сімей отримати академічні знання для успішного складання ЗНО. Курси iLearn відповідають програмі ЗНО та містять відеолекції, тести, матеріали до самопідготовки та вебінари з викладачами.
Більш детальну інформацію можна знайти на сторінці iLearn http://ilearn.org.ua.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!