Канікули "Іміджу" у Монастирищі

06.07.16, 14:00

Багато хто , сидячі у кріслі усі канікули в місті , жаліється на неможливість цікаво відпочити , бо цього не дозволяють статки. Молодіжний клуб «Імідж» Кіровоградського обласного ЦДЮТу вже багато років своїми літними мандрівками заповідними містами Кіровоградщини в рамках всеукраїнської експедиції «Моя земля – земля моїх батьків» доводить, що відпочити цікаво і економно на території нашої області можливо .

В цьому році іміджисти об ‘єктом свого дослідження обрали відоме не тільки в Україні , а й за її межами пам’ ятник природи - Монастиріще . Місцем дислокації стало село Інгульське Устинівського району – гуртожиток СПТу № 36.

Знайомство з сільським життям принесло багато здивувань. Звичайним міським дітям спочатку було не зрозуміло, чому немає кранів для води і, що вода , яка використовується у побуті, завозиться з іншого місця.
Але хлопці швидко вивчили науку водоносів ,і кожного дня забезпечували собі засоби існування. Усі під керівництвом педагогів та місцевого кухаря брали участь у приготуванні іжі та наведенні порядку у їдальні.
Знайомство з побутом села принесло багато відкриттів. Діти побачили , що труднощі із водопостачанням примусили людей мати інші джерела поповнення сімейного бюджету. Майже у кожному дворі діти бачили багато вуликів , а на березі річки Інгул велике стадо корів та биків. Сільські садиби охайні .У дворах багато квітів та городини.

Але найцікавіші відкриття почалися під час мандрівок Монастирищем. Вразив аромат духм ‘яних трав , який підсилювався кожної миті. Прогулянка вузенькою стіжкою між непролазні трав’ яні хащі заввишки ніж 2 метра нагадувала кадри із фантастичного фільму.
Та найцікавіше чекало попереду . Різноманітні кам ‘яні глиби мали свої назви та історію . Серед інших всі визначили камінь , на якому , можливо , приносили жертви. Діти побачили дерева оздоблені різнокольоровими стрічками на честь виконаних бажань , взнали, що загадкову енергію Монастирища вивчають представники східних країн.
Потім були каша та чай на багатті, прогулянка вздовж території заповідника , розповідь про величезних полозів , які можуть перебити хребет корові , знайомство із лікарськими травами.

А ще ранкова зарядка по Норбєкову з формуванням позитивного мислення , основи йоги , купання у Інгулі , пісні під гітару біля костра , презентації загонів , конкурс талантів , випуск газет і найцікавіший квест , метою якого була перевірка готовності членів експедиції до викликів інопланетної цивілізації , яка спілкувалася з людьми через портал розташований у Монастирищі. 5 днів пролетіли дуже швидко.
Усі учасники експедиції отримали солодкі призи і традиційну "сгущонку" .
Повернулися у Кіровоград із яскравими враженнями та планами на майбутні мандрівки.
Вихованці та педагоги молодіжного клубу «Імідж» висловлюють щиру вдячність директору Новгородківського СПТУ № 36 Ветрову О.М. та адміністрації та співробітникам Інгульського філіалу училища , директору Кіровоградського обласного центру туризму та екскурсій Лісоті А.А. за сприяння у організації експедиції.

Долгополова Н.К. – завідувач методичним відділом обласного ЦДЮТу, керівник молодіжного клубу «Імідж».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!