Автомобілі-"двійники": У чому секрет?!

30.06.16, 16:24

«Двійники» - це ззовні ідентичні автомобілі, які мають однакову марку, модель, колір, номерні знаки та номери агрегатів. Найчастіше такі транспортні засоби ввозяться в Україну з-за кордону і вже тут на них підробляють документи та змінюють номери. На сьогоднішній день виявити неозброєним оком такі зміни практично неможливо.

Найефективнішим методом виявлення таких підробок під час купівлі автомобіля є експертний огляд, який проводять працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, який співпрацює з сервісними центрами МВС. За 6 місяців 2016 року працівниками територіальних сервісних центрів МВС в Кіровоградській області разом із фахівцями експертної служби МВС під час огляду транспортних засобів та перевірки наданих реєстраційних документів які їх супроводжували за єдиним державним реєстром МВС та автоматизованою базою про розшукувані транспортні засоби було виявлено 1 підроблене свідоцтво про реєстрацію, 2 транспортні засоби ідентифікаційні номери кузова яких підроблені та 4 автомобіля, що розшукуються правоохоронними органами.
Зібрані матеріали передано до ВП ГУНП в Кіровоградській області для проведення перевірки та реагування згідно до вимог чинного законодавства. Щоб не потрапити при купівлі транспортного засобу на «гачок» до шахраїв, працівники регіонального сервісного центру МВС в Кіровоградській області радять не нехтувати вимогами пункту 15 про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.
Транспортні засоби підлягають огляду фахівцями експертної служби МВС з метою звірення ідентифікаційних номерів їх складових частин з номерними знаками, зазначеними в поданих для реєстрації документах (проводиться за заявою власника) з метою визначення справжності ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів. Експертне дослідження проводиться фахівцями експертної служби МВС або судовими експертами державних спеціалізованих установ, які мають присвоєну в установленому Законом України “Про судову експертизу” (4038-12) порядку кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями.

За результатами дослідження складається висновок експертного дослідження, який додається до документів, що подаються для державної реєстрації. Установлення відповідності конструкції, перевірка за Єдиним державним реєстром МВС та автоматизованою базою даних про розшукувані транспортні засоби проводяться уповноваженими особами сервісного центру МВС.

При придбані не перевіреного автомобіля, зверніться до одного з Територіальних Сервісних Центрів МВС в Кіровоградській області які розташовані за адресами:
• Територіальний сервісний центр МВС 3541 – м. Кіровоград, пр-т. Інженерів, 1.
• Територіальний сервісний центр МВС 3542 – м. Олександрія, пр.-т. Будівельників,38.
• Територіальний сервісний центр МВС 3543 – м. Бобринець, вул. Миколаївська, 172.
• Територіальний сервісний центр МВС 3544 – м. Мала Виска, вул. Мічуріна, 2.
• Територіальний сервісний центр МВС 3545 – м. Благовіщенське, вул. Гуменюка, 9.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!