Юні художники переймали досвід «зубрів» мистецтва

01.05.16, 10:00

Напередодні Свята Великодня до художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна завітали учні Кіровоградської дитячої художньої школи, яка також носить ім’я видатного художника і педагога Олександра Олександровича Осмьоркіна.

Юні художники разом зі своїм викладачем О.В.Кривком, який займається не лише педагогічною діяльністю, а й як протоієрей духовною, з захопленням послухали лекцію «Іконостасна, художньо-іконописна та позолотна майстерня Я.В.Паученка», присвячену 150-річчю з дня народження відомого єлисаветградського архітектора, та ознайомилися з представленою виставкою «Українська ікона з музейної колекції» до Великодня.

Провідний науковий співробітник музею А.М.Надєждін цікаво розповів учням про Якова Васильовича Паученка, ім’я якого в нашому краї було відомим не лише архітектурною практикою - як випускник училища живопису, ваянія і зодчества Московського Художнього Товариства він став одним з тих зодчих, якому судилося в кін. ХІХ – на поч. ХХ ст. творити архітектурний ансамбль історичного центру сучасного Кіровограда (Єлисаветграда), за його проектами було зведено чимало споруд, що нині є пам’ятками архітектури та містобудування., а й як власника іконостасної, художньо-іконописної та позолотної майстерні, успадкованої ним від батька, яка неодноразово відзначалася нагородами на промислових виставках того часу. Ілюстраціями до розповіді були унікальні фото-документальні матеріали з фондів музею, що експонуються на тематичній виставці «Художник архітектури Яків Паученко».

По завершенні заходу учні переглянули експозицію меморіального залу, присвячену життю та творчості О.О.Осмьоркіна, та виставку дитячих малюнків «Архітектурні перлини нашого міста».

текст та фото - Чернова Віта, директор художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!