Розвиток та організація громад: міжнародний досвід

17.03.14, 13:30

Кожній людині потрібен розвиток, яким би професіоналом він чи вона не були. Отримання нових знань, досвіду, знайомств завжди підштовхують до активних дій. Днями група українських громадських активістів переймала досвід Польщі з  організації громад в рамках програми «Навчальні візити в Польщу» (Study Tours to Poland).

Організаторами з польської сторони стала організація Bona Fides Association (г. Катовице, Польша), а з української сторони – Інститут соціокультурного менеджменту (м. Кіровоград, Україна).

В рамках візиту українська делегація також пройшла Навчальний семінар з організації громад та створення стійких громадських організацій, участь у якому брали участь представники Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Латвії, Німеччини. Захід був організований Європейською Мережею Організації Громад (ECON). Для тих, хто нещодавно приєднався до Європейської Мережі Організації Громад – це був дуже корисний захід, отримані знання на якому тепер будуть застосовуватись у своїх громадах в Україні. Було розглянуто основні шаги організації громад, на що потрібно звертати увагу при роботі з людьми, також приділили деякий час темі залучення коштів. Міжнародні експерти намагались навчити громадських лідерів тій роботі, яка приносить результат. По закінченню заходу всі учасники отримали сертифікати.

Окремо від цього, українська делегація відвідала Центри місцевої активності у невеликих районах Польщі. Жителі зустріли дуже приємно, розповіли і показали, як вони працюють, які заходи проводять, як згуртовують громаду і як співпрацюють із владою. Польща зустріла Україну дуже тепло і висловила свою підтримку. Учасники отримали багато вражень від екскурсій, спілкування, нових знайомств.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!