​Гарна та розумна – прекрасне поєднання

09.03.16, 12:00

В місті Новомиргород мешкає чудова жінка Любов Кваша. Не дивлячись на життєві перешкоди та негаразди, вона залишається оптимісткою та цілеспрямованою людиною, яка повна сил та енергії. Пропрацювавши понад 20 років на державній службі, пані Любов залюбки ділиться своїм досвідом, розповідає про свій життєвий шлях та маленькі таємниці.

- Пані Любов, Ви балотувалися на посаду міського голови міста Новомиргород в минулих виборах? Чи були інші жінки-кандидатки?

-Серед 11 кандидатів на посаду міського голови, жінка була лише я: зайняла 4 місце. Чи важко було? Звичайно ні. Чи я шкодую – також ні. Життя – це учитель. За місяць ми з командою обійшли і поспілкувалися майже зі всіма виборцями. Без агітаторів та білбордів. Самі, день за днем. У нас люди ще не готові свідомо обирати. Вони не почули те, що ми хотіли їм донести. Так це чи ні - час покаже. Взагалі про вибори я б сказала так: погану владу обирають хороші люди, які не ходять на вибори. Своїм виборцям сказали, що ми не програли, а стали лише сильнішими. Щиро вірю в позитивні зміни в нашій країні. Працюючи на різних посадах, зрозуміла важливість чіткого дотримання принципів професіоналізму, духу і букви закону, поваги до кожної людини, а також хто саме є керівниками і те, що щоб змінити необхідно почати з вдосконалення і праці над собою. Перш за все ціную професіоналізм, віддачу на 100%, ввічливість і порядність.

Наша героїня народилася в с. Красносільське, Чернігівська область. Але так склалося життя, що із своєю сім’єю переїхала до міста Новомиргород.

-Після школи закінчила Калинівський технологічний технікум, Вінницька область, та була направлена на роботу в с.м.т. Чорнобай, Черкаської обл.. Працювала майстром відділу технічного контролю і так, як наша продукція швейного виробництва поставлялась по всій Україні, я їздила у відрядження до багатьох міст обласного і районного значення. Завдяки цьому я побачила багато нового та познайомилась з хорошими людьми. Коли вийшла заміж, переїхала до Одеси (чоловік там навчався в університеті), перерозподілили мене на Одеську швейну фабрику, де я працювала бригадиром. Фабрика займалась виготовленням чоловічих сорочок. До речі мені зараз хватає однієї миті, щоб просканувати не лише чоловічу сорочку, а й увесь одяг, що вдягнений на чоловікові. В юності я мріяла, щоб моя дитина народилася в красивому і великому місті. Так воно і вийшло, дочка народилась в Одесі. Після закінчення університету чоловіка направили в м. Новомиргород, де ми і залишилися жити.

- Як складалося Ваше кар’єрне зростання в органах місцевого самоврядування?

- Працювати я пішла до відділу соціального захисту населення на посаду діловода. Згодом - спеціалістка по виплаті, призначенню пенсій, заступниця головного бухгалтера, заступниця начальника управління і останнім часом в.о. начальника управління. Стаж державної служби понад 20 років. Саме працюючи на різних посадах, зрозуміла, що багато чого необхідно змінювати, тому вступила до Чернігівського державного інституту права, соціальних технологій та праці, а згодом до Одеського національного університету імені І.І.Мечникова, здобувши кваліфікацію магістр права, що дозволило мені отримати необхідні для подальшої роботи знання, впевненість у собі. Усі дипломи є з відзнакою. В минулому році брала участь в конкурсі на заміщення вакантних посад начальника Кіровоградського територіального управління юстиції та двох заступників, що проводило Міністерство юстиції. Після складання іспитів, була допущена до співбесіди з конкурсною комісією Міністерства юстиції в Києві, де познайомилась та подружилась з багатьма цікавими цілеспрямованими людьми, які теж як і я прагнуть покращити життя в країні.

- На Вашу думку, яка роль жінки в місцевому самоврядуванні? Чи є якась вагома відмінність від ролі чоловіків?

-Жінка бачить це все по-своєму, по-жіночому. Як на мене, це як мати: за все турбується, усім переймається. Щоб було і чисто, і гарно, і було що поїсти. Скільки часу приділяти кар’єрі, думаю це кожна повинна вирішувати для себе сама. Головне, щоб це було в задоволення, а не для того, щоб потім пошкодувати і звинуватити когось в усіх своїх невдачах.

- Наскільки для Вас важливий процес саморозвитку та самовдосконалення? Що Ви для цього робите?

-Захоплююся читанням тієї літератури, яка наповнює мене позитивом та натхненням. Мої найулюбленіші автори це Л.Хей, Н.Правдіна, А.Гадецький, Р.Нарушевич, Н.Хілл, Д.Чопра ,Л.Бурбо, Р.Кіосакі, Д.Карнегі та інші. В кожного автора на все свій погляд, а кожному з нас необхідно знайти свою золоту серединку, щоб радувало і надихало. Як правило, прочитавши книги, я дарую їх тому, хто цього ще не знає і не читав. Крім читання, відвідувала дводенний семінар Н. Правдіної в Києві. Це був обмін позитивною енергією. А так як я прочитала майже всі її книжки, то це була ніби зустріч із старим другом. В січні відвідувала семінари, кулінарні курси С.Даса в Одесі. Життєрадісна, весела людина, який говорить з гумором про серйозні речі.

- Чи є у Вас особливий «рецепт» подолання труднощів?

- Більше ніж 8 років назад мій чоловік загинув в автокатастрофі. Пережити це не зламавшись – було моїм головним завданням. Я шукала причини, чому саме він? Чому саме зараз?... Безсонні ночі були заповнені читанням різної літератури. Саме важче було пережити перший рік. І відповідь прийшла : ніхто нікому в цьому світі не належить. Людина сама народжується і сама помирає. Тепер, з часом, я дякую що він був з нами. Дочка навчалась в Одесі, її треба було зустрічати і проводжати, поїзд приходив в нічну пору доби, і щоб нікого не просити я пішла на курси водіїв. Жінки, не бійтесь водити автомобіль. Це значно легше, чим варити борщ! Тепер від водіння авто отримую максимум задоволення, незважаючи на наші погані дороги. Водії в нас дуже ввічливі. Допоможуть, підкажуть і порядять. Я можу виїхати куди завгодно і коли завгодно.

- Хто для Вас найбільша підтримка в житті?

-Звичайно, моя родина: донька, батьки, які підтримують мою незалежність, брати, які завжди готові в усьому допомогти, прекрасні невістки. Також маю багато справжніх друзів.

- Ви дуже енергійна жінка, при цьому дуже жіноча і стильна? Як це Вам вдається?

-Необхідно багато займатися собою, не передавати поганих новин, не пліткувати, не осуджувати нікого. Не сидіть годинами перед телевізором, замініть його прогулянкою на свіжому повітрі, займайтесь фізичними вправами. Слідкуйте за своїм здоров’ям. Не нийте, і не жалійтесь. Повірте, людям в основному до вас не має ніякого діла, а деякі можуть і порадіти від того, що вам не так і добре. Не звинувачуйте себе в усіх бідах, і не думайте про себе погано, це зуміють зробити і за вас, і без вас.

Любов Кваша бажає усім жінкам бути щасливими, життєрадісними і веселими. Також миру і гармонії в сім’ї. І щоб усі наші україночки отримували квіти не тільки на свята, а протягом усього року, без причини, а просто за те, що вони є!

Текст – Наталка Хандусенко

Цю статтю підготовлено за фінансової підтримки МБФ "Український жіночий фонд" в рамках реалізації проекту “Місцеве самоврядування – жіночий портрет”. Відповідальність за зміст статті несе НРГО “Турбота”. Інформація, яку представлено в статті, не завжди відображає погляди МБФ “Український жіночий фонд”.



Комментарии

Виктория Колесник11 марта 2016 23:39
0
Завжди гордилась і вірю в великий потенціал моєі подруги.
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!