"Open space": Молоді розкажуть про соціальне підприємництво

18.01.16, 10:00

Цієї весни на Кіровоградщині буде втілена освітня програма з соціального підприємництва для молоді під назвою «Open space». Це стане можливим завдяки підтримці даного проекту програмою «Активні громадяни», що фінансується Британською Радою в Україні.

Соціальне підприємництво – один із шляхів розбудови громадянського суспільства за принципами сталого розвитку, а підприємницька активність молоді – це вияв проактивної позиції. У цьому переконані автори освітньої програми із соціального підприємництва для молоді «Open space» Ірина і Сергій Ткаченки. Культура соціального підприємництва в Україні тільки набуває поширення. І на Кіровоградщині взагалі відсутні освітні осередки, які б на системному рівні пропонували молоді можливості для якісної бізнес-освіти у напрямку соціального підприємництва.

Тому мета проекту, започаткованого викладачами Кіровоградського державного педагогічного університету, це створення освітньої платформи, яка допомагатиме молоді опановувати дану сферу. Проект передбачає впровадження освітньої програми «StartUp» з соціального підприємництва. Зокрема, з січня до березня відбудеться 12 трьохгодинних тренінгів для учнівської та студентської молоді Кіровоградщини. У цій роботі Ірина і Сергій Ткаченки планують втілювати у життя інноваційній форми навчання - бізнес-інкубатори, хакатони, інтенсив-школи, лекторії, майстерні тощо. Програма буде поширена на райони дистанційно, а також у майбутньому через тренерів, які працюватимуть за Програмою на місцях. Також у рамках проекту відбудеться Конкурс «Youth Talks. Краща громадська ініціатива від молоді» і дводенний Тренінговий семінар для молоді з соціального підприємництва «Open Space For Youth» у партнерстві з Відкритим Університетом Майдану.

Планується і проведення Освітнього марафону «Kirovohrad Smart City Days». Протягом проекту Ірина і Сергій будуть використовувати діалогові практики з успішними соціальними підприємцями України та Кіровограда, а також налагодять співпрацю із іншими освітніми осередками, які працюють у цьому напрямку в Україні.
Партнери проекту: Кафедра видавничої справи та редагування Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, Відкритий університет Майдану (ВУМ), Коворкінговий центр «KOWO», Кіровоградський прес-клуб, Центр регіонального розвитку «Топ Кая».

Більше про проект Освітня програма з соціального підприємництва для молоді «Open space» можна дізнатися на сторінці проекту у Facebook Нагадаємо, що на Кіровоградщині партнером програми «Активні громадяни» є Новоукраїнська районна громадська організація «Прес-клуб реформ». Цього року Британська Рада в Україні підтримала шість проектів за програмою «Активні громадяни» на Кіровоградщині. Детальніше про програму можна дізнатися, звернувшись до координатора Прес-клубу Вікторії Талашкевич за тел. 050-321-39-19.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!