Триває голосування: кіровоградці не занадто активнічають

15.11.15, 19:53

Під час третьої інформаційної сесії Костянтин Яриніч, народний депутат, керівник виборчого штабу кандидата на посаду Кіровоградського міського голови Андрія Рйковича розповів:

«Явка може негативно вплинути не результати виборів. Таку малу кількість виборців ми не чекали. На 16 годину - 22,1%. А це означає, що результати можуть бути не передбачуваними. Наш штаб працював над тим, щоб активізувати свій електорат і опоненти так само. Тож, хто краще це зробив, такий і буде результат. Хоча все одно, через низьку явку об’єктивного результату не буде. Маємо ще дві години, але навряд чи явка суттєво підвищиться. Люди втомилися. Я все ж таки сподіваюся, що явка підвищиться хоча б до 30%. Хотілося б, щоб вибір зробили якомога більше кіровоградців. Ми побоюємося темноти, непередбачуваного вкиду голосів. Хоча, я наголошую, зараз цього не відбувається. Хочу також зауважити, що якість роботи комісій низька. До наступних виборів не маємо втрачати час, треба підготувати людей, які будуть розуміти, що треба робити під час виборчого процесу. А з приводу проведення екзит-полу, то для мене це новина. Цікавить, хто замовляв це дослідження, бо інформації немає. Ми зараз це з’ясовуємо: хто замовляв і які результати».

Ольга Гріднєва, керівник проекту «Голоси Кіровоградщини – за демократію»:

«Стосовно явки, то за інформацією «ОПОРИ» - це 26,4% по Україні. Відповідно, Кіровоград відстає від загальнодержавних показників. А стосовно екзит-полів, то вони мають бути публічними і виборці повинні мати доступ до результатів, а інакше вони не мають сенсу».

Володимир Гришко, представник КВУ:

«Нині за виборчим процесом стежать до 20 міжнародних спостерігачів. Процес серйозно організований, тому думаю, що визнати вибори недійсними, підстав не буде. Хоча явка надзвичайно мала. А що стосується роботи ТВК, то вони працюють не гласно, не відкрито. Ради навіть не надали можливості побачити результати виборів, ніде не оприлюднено підсумкових протоколів виборів. Це великий недолік».

Євгеній Патруль, регіональний представник Громадянської мережі «ОПОРА»:

«В спальних районах явка виборців більша – 30%, приватний сектор – 15%. Так, протягом дня ми побачили представників, які проводять екзит-пол. Вони опитують кожного четвертого. Стосовно порушень, то ми бачили багато зіпсованих бюлетенів. Не всі скриньки були опломбовані. Одна із голів дільниці відмовлялася нас реєструвати. На одній великій дільниці було всього дві кабінки. Замість столів у кабінках стояли тумбочки, заклеєні скетчем. На кожній 4-5-ій дільниці виборці знаходили «мертві душі». Тож, є питання «чистоти» списків».

Нагадаємо, марафон відбувається в рамках проекту «Регіональні Голоси за Демократію», підтриманого Міністерство Закордонних Справ Німеччини. Всі інформаційні сесії транслює он-лайн Кіровоградське Інтернет-телебачення. У понеділок, о 13 годині, відбудеться заключна інформаційна сесія.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!