"Зірка" виривається в лідери

20.09.15, 12:00
фото - прес-служба ФК "Зірка"
фото - прес-служба ФК "Зірка"

У матчі нашої команди зі своїм найближчим конкурентом і лідером чемпіонату – київським «Динамо-2» – було цікаво оцінити: за рахунок чого молоді гравці домоглися такого успіху й очолюють турнірну таблицю?

Адже протягом останніх семи років кияни більше були в числі аутсайдерів. Тільки в минулому чемпіонаті, з приходом на тренерський місток Вадима Євтушенка, динамівці фінішували шостими, а в цьому сезоні й зовсім злетіли на вершину першої ліги. І це при тому, що перед другою командою «Динамо» турнірні завдання не стоять, тому що підвищитися в класі наші сьогоднішні суперники не можуть. Але виявляється тренери знаходять потрібні слова для того, щоб надихнути своїх підопічних в іграх з куди більш досвідченими конкурентами. Так було й у Кіровограді, де кияни ледь не відібрали очки в поєдинку із «Зіркою», яка домінувала протягом усієї зустрічі й виглядала значно сильнішою. Але підопічні Вадима Євтушенка дочекалися свого моменту й реалізували його, змусивши серйозно похвилюватися всіх шанувальників господарів поля. Втім, наші хлопці знову проявили характер і наполегливість, таки дотиснувши непоступливих і зухвалих суперників, посунувши їх із верхнього рядка турнірної таблиці.

Пам'ятаючи про прийдешню кубкову битву, наші тренери провели певну ротацію складу. У запасі залишилися Андрій Мостовий, Олег Допілка та Роман Локтіонов, а ось шанс проявити себе з перших хвилин отримали Дмитро Фатєєв, Артем Щедрий і Олександр Акименко. Борис Баранець, через перебір «гірчичників», цей матч пропускав.
Вже з початку зустрічі господарі поля захопили ініціативу й повели наступ на ворота Юрія Камінського. На третій хвилині кіровоградці заробили кутовий, після подачі якого Олександр Кучеренко головою пробив трохи вище воріт. Через 6 хвилин Олександр Акименко відгукнувся на передачу з глибини поля, обіграв захисника і зробив подачу на набігаючого в штрафний майданчик Чичикова. Олексій також пробивав головою – і знову забракло влучності. Кияни вибудували два рубежі оборони, намагалися діяти гранично зібрано в захисті й чекали свого шансу в контратаці. Правда, динамівці не завжди встигали за швидкими переміщеннями господарів, що призводило до порушень правил. Як наслідок, вже на 12-й хвилині Олександр Чорноморець заробив перше попередження в матчі.

І все ж, стартовий натиск підопічних Сергія Лавриненка увінчався успіхом. У нашої команди пройшла відмінна комбінація за участю Щедрого, Баранця й Акименка. Олександр вже від лицьової лінії викотив м’яч під удар Олексію Чичикову, який буквально з кількох метрів вразив ціль – 1:0. І тут же кіровоградці зловили суперників на швидкому бажанні відігратися. Акименко на правому фланзі обіграв захисника і зробив пас трохи назад, під удар партнерам, але постріл Лупашко був заблокований динамівцями.
Гості спробували перехопити ініціативу та провели кілька атак, в основному, правим флангом. Але особливої користі з цього не отримали й до того, щоб Павло Поштаренко вступив у гру – справа взагалі не дійшла. Підопічні Вадима Євтушенка досить швидко знітилися, знову зосередившись на оборонних діях. Так що практично весь перший тайм голкіпер «Зірки» більше дивився футбол, ніж брав участь у грі.
А ось господарі поля багато й різноманітно комбінували, намагалися виманити суперників ближче до центру з тим, щоб отримати більше простору для атакуючих дій. Кілька разів наші хлопці були близькі до того, аби ще раз забити, але в останній момент чітко грали голкіпер динамівців і захисники. Запам’яталося, як протягом однієї, 38-ї хвилини, спочатку не влучив у ворота Щедрий, після проходу Фатєєва, а трохи згодом передачу, вже з іншого флангу, замикав Загальський: м’яч зрадницьки пройшов у лічених сантиметрах від правої стійки воріт Юрія Камінського. На 41-й хвилині Щедрий, на лівому фланзі, ближче до штрафного посадив на «п’яту точку» опікуна та зробив зрячу передачу на Акименка у воротарський, але нашого форварда на мить випередив голкіпер киян.

Якщо ж підбивати підсумок першого тайму, то футболісти «Зірки» перевершували своїх суперників за всіма статтями та цілком могли піти на перерву з більш солідною перевагою, ніж 1:0. А ось динамівці, особливо в атаці, відверто розчарували. Склалося таке враження, що молоді кияни серйозно побоювалися господарів поля, які були налаштовані рішуче.
Нічого не змінилося й після перерви. Вже перша атака кіровоградців ледь не призвела до другого голу. Дмитро Фатєєв отримав м’яч праворуч і зробив у штрафний передачу, на яку ніхто не встиг. Але м’яч підхопив Загальський, відправивши його на Акименка, що прострілив вздовж воріт, де швидшими були захисники «Динамо-2». Підбір залишився за Владиславом Лупашко, удар котрого із-за меж штрафного прийшовся значно вище цілі. На 52-й хвилині, після чергового прориву нашої команди правим флангом, послідувала передача й удар Чичикова з району 11-ти метрової позначки. Під цей «постріл» кинувся захисник, який, здалося, зіграв рукою, але свисток арбітра промовчав. Підопічні Сергія Лавриненка продовжували нагнітати обстановку біля воріт конкурентів, створюючи один небезпечний момент за другим, ось тільки точного результативного удару все не було.
Наші конкуренти стали діяти трохи сміливіше й навіть намагалися пресингувати кіровоградців на їх половині. Іноді це призводило до поодиноких огріхів гравців «Зірки», які, втім, тут же виправлялися. Павло Поштаренко, як і раніше, вступав у гру лише тоді, коли отримував передачі від партнерів або вибивав м’яч від воріт.

На 63-й хвилині тренерський штаб «Зірки» провів першу заміну, коли замість автора гола Чичикова, на полі з’явився один із кращих гравців попереднього поєдинку з «Нафтовиком-Укрнафта» Андрій Мостовий. І практично тут же на полі, замість Акименка, який прекрасно попрацював, вийшов Роман Локтіонов.
Здавалося, що до гравців «Зірки» прийшло самозаспокоєння, за що кияни їх тут же покарали. На 67-й хвилині повністю «провалилися» захисники кіровоградців, які дозволили Павлу Полегеньку, що вийшов на заміну відразу після перерви, втекти на самоті до воріт і холоднокровно пробити повз Поштаренка – 1:1. Зазначимо, що це був перший реальний небезпечний момент киян по ходу матчу. Ось тут і стало зрозуміло, чому підопічні Вадима Євтушенка знаходяться на лідируючих позиціях. Динамівці вміють терпляче чекати свого моменту навіть у матчах, що складаються несприятливо і, по можливості, використовують свій ледь не єдиний шанс для того, щоб забити.
Цей гол надихнув гостей на більш рішучі дії, а господарі поля перебували в легкому шоковому стані від того, що сталося. Трохи струснув нашу команду відмінний удар Мостового, після розіграшу штрафного. Але з пострілом Андрія, метрів з 19-ти, з величезними складнощами впорався Юрій Камінський. Господарі поля знову «прокинулися» та провели відмінну результативну комбінацію на 77-й хвилині. Артем Щедрий обіграв опікуна в середині поля і зробив чудовий пас за спину захисникам на Фадєєва, який увірвався у штрафний майданчик. Дмитро прострілив вздовж воріт, де Роман Локтіонов «розстріляв» голкіпера «Динамо-2», забивши вже в третьому матчі поспіль – 2:1!!! І вже буквально через хвилину, той же Локтіонов прекрасно пробивав головою з меж штрафного, але гостей виручила поперечина.

Далі кіровоградцям потрібно було думати про те, щоби зберегти переможний результат. Із цією метою на поле, замість Григорія Баранця, який провів відмінний поєдинок, вийшов Ярема Каваців. Компенсовані арбітром 4 хвилини проходили досить напружено. У нас на виході, після кутового, ледь не помилився Поштаренко, але суперники пробили вище воріт. «Зірка» відповіла прекрасним проходом лівим флангом Щедрого, що протягнув м’яч метрів зо тридцять, мало не у воротарський, але голкіпер заблокував найнебезпечніший простріл. Це був заключний акорд лідерської дуелі, в якій кіровоградці домінували весь матч, самі собі влаштували проблеми, успішно їх розв’язали, виграли й одноосібно очолили турнірну таблицю першої ліги.
На післяматчевій прес-конференції старший тренер «Динамо-2» Вадим Євтушенко привітав суперників із заслуженою перемогою, сказав, що в першому таймі гра у його команди не вийшла, але корективи, які були внесені після перерви, дозволили відігратися, а от зберегти сприятливий результат не вдалося через помилки захисників, що не впоралися з опікою досвідчених форвардів господарів поля. Втім, Вадим Анатолійович зазначив, що зіграти на звичному рівні його команді не дозволила «Зірка», якій він побажав вирішити поставлені завдання та вийти до Прем’єр-ліги. А в Кіровоград Вадиму Євтушенко завжди приємно приїжджати, адже тут він залишив частинку свого серця, як гравець і тренер.

Наставник «Зірки» Сергій Лавриненко, як завжди, спочатку подякував уболівальникам за підтримку, привітав усіх із перемогою і підкреслив, що гра суперників йому сподобалася. Нашій команді протистояли дуже талановиті хлопці, які постійно намагаються якнайкраще проявити себе, тому не випадково «Динамо-2» очолювало турнірну таблицю. Щодо дій своїх підопічних, то в цілому, Сергій Дмитрович залишився задоволений тим, як грала команда. У моменті з пропущеним м’ячем гравці самі себе заколисали, а суперники їх швидко розбудили. Свою роль зіграли й заміни. Знову забив Роман Локтіонов. Втім, до Олександра Акименка, що виконав величезний обсяг роботи, претензій не може бути ніяких. Тренерський штаб тішить можливість ротації складу та спорожнілий лазарет. До гри з «Олександрією» наша команда підходить у відмінному настрої та з великим бажанням знову порадувати своїх уболівальників, які в середу заповнять трибуни та допоможуть досягти успіху в дербі – висловив побажання й надію Сергій Лавриненко.
Ми ж, у свою чергу, запрошуємо всіх кіровоградців прийти на стадіон 23 вересня о 18.00 і ще більше надихнути гравців «Зірки» на успіх у кубковому двобої з ФК «Олександрія». У цей день наша команда, як ніколи, розраховує на підтримку свого дванадцятого гравця. Разом ми обов’язково переможемо!

Прес-служба ФК "Зірка"




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!