Україна готується до Дня контрацепції!

07.09.15, 14:27

Протягом двох днів у столиці - 24-25 вересня, - триватиме Форум учасників Всеукраїнської Коаліції з репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, а також грантерів проекту – неурядових організацій, що працюють у напрямку адвокації, популяризації та інформування з питань зміцнення репродуктивного здоров’я, планування сім’ї, безпечних репродуктивних практик та захисту прав.

Зустріч пройде у рамках реалізації Благодійним Фондом «Здоров’я жінки та планування сім’ї» проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку / USAID. Кіровоградщину на Форумі представлять громадські організації «Турбота», «Обласна жіноча інформаційна служба» та «Прес-клуб реформ». Зокрема, вони презентують результати реалізації Програми малих грантів, а також візьмуть участь у підведенні підсумків діяльності Коаліції у 2015 році, членами якої є.

Дводенна Програма Форуму передбачає «Інформаційний ярмарок громадських організацій», тренінг з практичних аспектів адвокації та лобіювання питань репродуктивного здоров’я на місцевому рівні в ході виконання стратегій регіонального розвитку, Загальні збори учасників Коаліції та обговорення Плану проведення інформаційної кампанії до Всесвітнього Дня Контрацепції, який відзначається 26-го вересня.

Всесвітній День контрацепції - це довгострокова міжнародна інформаційно-просвітницька кампанія кампанія, спрямована на всіх жінок і чоловіків репродуктивного віку. Великою мірою кампанія націлена на зниження високого рівня незапланованих вагітностей. У всьому світі 80 мільйонів жінок стикаються з проблемою незапланованої вагітності, з яких 20 мільйонів роблять аборт, в результаті якого 68 тисяч з них гинуть. Окрема глобальна задача – зменшення рівня підліткової вагітності, адже дослідження свідчать, що кожні десяті пологи у світі припадають на юну маму, яка сама ще є дитиною.

В Україні 26-го вересня пройдуть численні заходи до Всесвітнього Дня контрацепції, включаючи освітні акції у навчальних закладах, благодійні концерти і т.д. У тому числі такі акції проведуть члени Всеукраїнської Коаліції з РЗ/ПС. Дізнатися більше про роботу Коаліції можна на сторінці у Facebook



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!